Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris

Kakve su manifestacije u sklopu najvažnijeg hrvatskog poslovnog vinskog događaja - sajma Vinart Grand Tasting 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

8. izdanje Vinart Grand Tastinga

Najvažniji hrvatski poslovni vinski događaj na kojem svake godine počinju intenzivne pripreme za nadolazeću turističku sezonu

Ana Supić / Vinart

Vinart Grand Tasting 2023. godine sastoji se od čak četiri povezane manifestacije u trajanju od puna dva tjedna:

1. Vinart Petit Tasting – majstorski ciklus

25.02.2023. subota od 13-20h (hotel Dubrovnik, 1. kat)

Vinart Petit Tasting je malo i vrlo ekskluzivno promenadno kušanje za ograničeni broj posjetitelja koje se sastoji od dva trosatna dijela:

  • Majstorski ciklus – discovery session: od 13h do 16h

U prvom se dijelu kušaju vina iznimne kvalitete na kojima leži budućnost vinarstva Hrvatske. Neka od vina su sasvim nova, neka postoje već duže vrijeme, a zajednički im je potencijal da postanu zlatni standard budućnosti. Cijena ulaznice je 20 Eur.

  • Majstorski ciklus – icons session: od 17h do 20h

U ovom se dijelu kušaju vina ponajboljih majstora današnjice, vina neprocjenjive vrijednosti koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske. Neka vina su iz aktualnih berbi, a neka iz starijih i nedostupnih izvađena iz arhiva da pokažu svoj kolekcionarski potencijal. Cijena ulaznice je 30 Eur.

Ulaznice se mogu kupiti odvojeno za oba djela, a može se kupiti i jedna cjelodnevna ulaznica po povoljnijoj cijeni od 40 Eur za oba kušanja. Ulaznice su dostupne OVDJE.

2. Vinske radionice

23.2 i 24.2., te 28.02. i 1.3.2023. (hotel Dubrovnik, 1.kat)  

Na web-stranici Vinart Grand Tastinga objavljen je raspored od čak 24. radionica koje su namijenjene svima željnima više znanja i dodatnih informacija o vinima na tržištu. Cijene ulaznica iznose od 10 do 20 Eur, a dostupne su na web-stranici.

3. Studijsko putovanje za strane novinare (hotel Dubrovnik, Lauba, Dalmacija)  

02.03. do 09.03.2023.

Pod nazivom Wine press trip – full of life i pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice održava se studijsko putovanje za strane novinare u trajanju od 7 dana. Dana 2. ožujka, britanska stručnjakinja Caroline Gilby MW drži radionicu na engleskom jeziku o ključnim sortama i vinogorjima Dalmacije. Isti se dan održava i internacionalno izdanje Vinart Petit Tastinga

Novinari će biti prisutni na Vinart Grand Tastingu 03.03. i 04.03. gdje će se upoznati s brojnim hrvatskim vinarima, a od 05.03. do 09.03. se nalaze na spomenutom studijskom putovanju.

4. Vinart Grand Tasting – promenadno kušanje

03.03. i 04.03.2023., petak i subota (galerija Lauba) od 12 do 19h

U ambijentu Laube u Zagrebu, svoja vina izlaže 140 vinarija. Vinart Grand Tasting ima ograničen broj izlagača koji kvalitetom svojih vina i njihovim omjerom cijene i kvalitete, predstavljaju idealan uzorak vinskog tržišta RH i odličnu platformu za nabavku novih vina brojnim ugostiteljima i trgovcima, kojim je ovaj sajam prvenstveno namijenjen. 

Cijena dnevne ulaznice za sajam je 30 Eur, a može ih se kupiti ovdje. U cijenu ulaznice uračunat je i vaučer u iznosu od 5 Eur koji se može potrošiti u Pop-up vinoteci koja se nalazi na ulasku na sajam. Zbog ograničenog ukupnog broja posjetitelja na sajmu organizator poziva sve zainteresirane da ulaznice kupe pravovremeno preko weba i tako osiguraju svoje mjesto na sajmu.

Vlasnici i voditelji ugostiteljskih objekata, sommelieri, F&B djelatnici i distributeri vina mogu se prijaviti za besplatan ulaz.

Slična pitanja

2 odgovora 96 👀
2 odgovora 128 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...