Dina Kljajić u rubrici Stanovanje od

Koji su trendovi u dizajnu interijera za 2023. godinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Eva Benaković od
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Koji su trendovi u dizajnu interijera za 2023. godinu?

  1. WELLNESS DIZAJN

    Wellness je jedan od najpopularnijih trendova dizajna interijera u 2023. Briga o sebi jedan je od ključeva za poboljšanje blagostanja, ali okruženje prilagođeno zdravom životu također može napraviti veliku razliku. Radi se zapravo o dizajniranju prostora koji izgledaju „zdravo“.

Six Key Residential Wellness Design Trends For 2021

  1. ART DECO

    Ponovni pregled prošlosti omiljenih stilova pokazuje se omiljenim u dizajnu interijera. Tako se interijeri odmiču od apsolutnog minimalizma koji je specifičan za 2022.,te se  vidi obnovljeno zanimanje za više dekorativnih stilova.

Art Deco Interior Design - Woodgrain

  1. PRIRODNO SVJETLO

    Prirodno svjetlo jedan je aspekt koji se povećava u sadašnjim i budućim dizajnima. Obnovljen je fokus na maksimalnom povećanju prirodne svjetlosti s velikim, golim prozorima, te bijelim i reflektirajućim površinama.

Natural Light in Interior Design Trends | Marvin

  1. VINTAGE NAMJEŠTAJ

    Vintage namještaj igra značajnu ulogu, s kultnim komadima iz 60-ih i 70-ih. Ovaj trend dizajna interijera 2023.  potiče ponovnu upotrebu umjesto proizvodnje novih komada. Osim toga, antikviteti i vintage namještaj mogu stvoriti ugodan, neobičan ugođaj.

What is vintage style in interior design? | by ATZ LUXURY | Medium

  1. POTICANJE UNIKATNOSTI

    Kada je riječ o trendovima uređenja doma za 2023., najbolji su organski, ručno izrađeni i lokalni. Za estetiku to znači više jedinstvenih i neponovljivih komada. Sirova, ali profinjena kvaliteta ono je što nosi budućnost dekora.

décor - 2/26 - Free People Blog | Cob house interior, Underground homes,  Earthship home

+10 glasa
Marija Hojsak od
uređen od Marija Hojsak

Uređenje interijera mijenja se iz godine u godinu. Svake se godine trendovi ili vraćaju ili rekonstruiraju ili nastaju neki novi. Ove godine su ovo neki od poznatijih i modernih trendova u dizajnu interijara 2023.: 

  • Još je uvijek trend jakih boja i visokog glamura prostora. Geometrijske potpuno ravne linije i jednostavan stil zidova prostoru daju svježinu, otvorenost i stvaraju ugodnu atmosferu. 

Boje u interijeru 2023 - Građevinski i popravni radovi

  • Usto vrlo su popularne fotelje u obliku školjaka, vrlo raskošne i bogate lampe te jednostavne garniture. Uza sve to, ne izostaju i zlatni detalji koji se obično nalaze na zidovima, stolu ili u kućnim dodacima i ukrasima. 

INSTAGRAM INSPIRACIJA: svi su poludjeli za sofama i foteljama koje imaju  naslonjače u obliku školjke - Indizajn s Mirjanom Mikulec

  • Što se tiče kuhinja, one su većinom u otvorenom prostoru s velikim otokom i u nevjerojatnoj bijeloj boji. Popularne su velike i prostrane kuhinje koje u potpuno opremljene sa svim kuhinjskim aparatima. 

    Najbolje dizajnirane moderne bijele kuhinje - ideje i inspiracija -  Suvremeni Brlog

    • Također, u svim je kućama postalo sve više popularna polu rasvjeta ili zagušena svijetla koja daju poseban osjećaj i ugođaj u dom. 

    Pet trikova kako mali stan učiniti većim - tportal

    +9 glasa
    Danica Maričić od

    Harmonično, prirodno, raznobojno, održivo, fleksibilno - ključne su riječi kada govorimo o trendovima u dizajnu interijera za 2023. U odgovoru na ovo pitanje, navodim glavne trendove u dizajnu stambenih i poslovnih prostora.

    Dizajn stambenih interijera

    Biofilni dizajn interijera

    Priroda je inspiracija u dizajnu stambenih i poslovnih prostora. Biofilni dizajn prostora je kreativan način uređenja prostora inspiriran prirodom te vođen spoznajom da se osjećamo bolje i opuštenije kada smo okruženi prirodnim ljepotama. Neki od elemenata su prirodno osvjetljenje i ventilacija, kao i prirodne palete boja i zelenilo u raznim oblicima i veličinama biljaka. Bitna je i primjena prirodnih materijala, kao i uključivanje oblika koje nalazimo u prekrasnom svijetu oko nas. Više saznajte u članku The Introduction to Biophilic Interior Design.

    Ekološki pristup uređenju prostora i dizajnu namještaja

    Ekološki prihvatljiv dizajn interijera je u samom vrhu trendova uređenja doma i ureda. Održivi, reciklirani, prenamijenjeni proizvodi su dobri prema našem planetu, kao i kreativni te moderni. Na primjer, namještaj i dodaci za dom mogu biti izrađeni od održivih, organskih i veganskih materijala, reciklirane plastike, metala, stakla, obnovljenog drva itd. Evo nekoliko dizajnerskih ideja.

    Trendy stilovi

    Među stilovima koji su u trendu ove godine su minimalizam, Japandi, Eco Chic, Ethnic Chic Style, mediteranski stil... Više saznajte u mom odgovoru na pitanje - koji su sada moderni stilovi dizajna interijera.

    Trendy boje

    Vesele boje i uzbudljive nijanse su IN. Jarke boje osvajaju interijere i stvaraju radostan ambijent. Primjerice, Viva Magenta i Digital Lavender odišu dobrim raspoloženjem i vesele. Treba istaknuti i zelenu te plavu boju, kao i neutralne tonove. Upoznajte boju godine.

    Dizajn ureda i poslovnih prostora

    Rad od kuće i hibridni način rada su postavili nove potrebe u dizajnu radnih okruženja. Ukratko, načini rada su postali znatno fleksibilniji, stoga i radni prostori trebaju postati fleksibilniji, a u isto vrijeme i održiviji. Ključni trendovi u dizajnu ureda su prilagođenost hibridnom / fleksibilnom načinu rada te upotreba pametnih tehnologija i ekološki prihvatljivih materijala.

    Ured koji podsjeća na udobnost rada od kuće

    Dizajniraju se udobni i raznobojni radni prostori koji podsjećaju na udobnost rada od kuće te podržavaju nove, kreativne načine rada. Prema istraživanjima, zaposlenici najviše vole jedinstvena i prilagodljiva uredska okruženja u kojima će se osjećati „kao doma“. Ključne stavke dizajna su i obilje prirodne svjetlosti te biljke u prostoru (poboljšavaju produktivnost i opuštenost).

    Fleksibilan, multifunkcionalan, ekološki dizajn namještaja

    Uredski namještaj postaje sve fleksibilniji i multifunkcionalniji, kao što je već duže vrijeme slučaj u stambenim interijerima. Primjerice, radni stolovi mogu biti podesivi po visini, lako prenosivi, a njihove radne ploče se mogu postaviti okomito da služe kao ploče za seminare i sastanke. Kao i u stambenim interijerima, naglasak je na ekološkom pristupu dizajnu - namještaj za urede se također sve više izrađuje od recikliranih materijala ili/i materijala koje je moguće reciklirati. Više o dizajnu ureda pročitajte na mom portalu.

    Ukratko, trendovi u dizajnu interijera prate promjene u životnim stilovima te načinima rada – kako bi nam pomogli u kreiranju udobnih i funkcionalnih prostora.

    Lijep pozdrav, :)

    Danica Maričić, dizajnerica interijera i urednica portala Archi-living.com 

    Slična pitanja

    2 odgovora 392 👀
    Znatko predstavlja

    Digital Commerce & Business Conference

    Umag
    od 8. do 12. 05. 2024.

    REGISTRACIJA
    Znatko predstavlja

    Umjetna inteligencija u službi prodaje

    Zagreb
    24. - 25. 10. 2024.

    ULAZNICE

    13.9k pitanja

    22.5k odgovora

    8.4k komentara

    1.6k korisnika

    ...