Web::Edukacija u rubrici Web Marketing od Web::Edukacija

Što sve digitalnim marketingašima omogućuje Google PageSpeed Insights i da li to što prilazuje su stvarni podaci "s terena" korisničkih preglednika koji pokazuju stvarno izmjereno korisničko iskustvo pregledavanja neke web stranice?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Marin Duganđija od Marin Duganđija
odabran od Web::Edukacija
 
Najbolji odgovor

Google PageSpeed Insights je analitički alat koji omogućuje analizu performansi web stranica u laboratorijskim uvjetima, za razliku od CrUX podataka koji to isto sadrže od stvarnih Chrome korisnika "na terenu". Ovaj alat pruža korisne informacije i preporuke o optimizaciji web stranica kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo i postigle bolje rezultate u brzini učitavanja.

Ponavljam još jednom da rezultati dobiveni putem Google PageSpeed Insights nisu stvarni podaci temeljeni na stvarnom iskustvu korisnika. Umjesto toga, oni su laboratorijski podaci generirani na temelju analize web stranice s virtualnim korisničkim agentima koji simuliraju uvjete preglednika i mrežne veze. Ovi podaci pružaju brzu procjenu performansi web stranica, ali ne odražavaju točno iskustvo stvarnih korisnika.

Stvarni podaci o performansama korisničkog iskustva prikupljaju se putem CrUX (Chrome User Experience Report) metodologije i koriste se za dublje razumijevanje performansi web stranica iz stvarne perspektive korisnika.

–5 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Google PageSpeed Insights je besplatni alat koji je dostupan digitalnim marketingašima i web developerima, a omogućuje im da analiziraju performanse web stranica na desktopu i mobilnim uređajima. Alat koristi stvarne podatke za mjerenje performansi web stranica, tako da se digitalnim marketinškim stručnjacima pruža uvid u stvarno korisničko iskustvo pregledavanja web stranica.

PageSpeed Insights analizira brzinu učitavanja web stranice, prikazujući kritične prve piksele, ukupno vrijeme učitavanja stranice, kao i interaktivnost stranice. Također pruža preporuke za poboljšanje performansi web stranica, što može pomoći digitalnim marketinškim stručnjacima u optimizaciji svojih web stranica kako bi bile brže i učinkovitije za korisnike.

Podaci koje alat prikazuje digitalnim marketinškim stručnjacima su stvarni podaci iz preglednika korisnika, koji se prikupljaju putem Google Analytics i drugih alata za praćenje performansi web stranica. Stoga, korisničko iskustvo koje se prikazuje na PageSpeed Insights-u može biti korisno mjerilo za digitalne marketinške stručnjake u procjeni učinkovitosti svojih web stranica i u poboljšanju korisničkog iskustva.

Marin Duganđija od Marin Duganđija
PageSpeed ti laboratorijski mjeri, a ne realno u stvarnom okruženju. Iako, radi usporedbe,prikaže i realne podatke, ali to mu nije stvarna namjena.

Slična pitanja

2 odgovora 462 👀
Hrvoje Novak 30.06.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Hrvoje Novak
2 odgovora 2.5k 👀
2 odgovora 343 👀
Goran Dren 18.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Goran Dren
2 odgovora 539 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...