151 pregleda
Marija Smiljan u rubrici Vjera i religija od Marija Smiljan

Koga je, prema Bibliji, Isus uskrsnuo?

  1. Lazara
  2. Mariju i Martu
  3. milosrdnu Samaritanku
* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko je rekao "Isusa raspetoga tražite! Nije ovdje!"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Dina Kljajić od Dina Kljajić
odabran od Marija Smiljan
 
Najbolji odgovor

Prema Bibliji, Isus je uskrsnuo nekoliko ljudi tijekom svojeg zemaljskog djelovanja. Evo tri primjera uskrsnuća koja su opisana u Novom zavjetu:

  1. U Ivanovom evanđelju (Iv 11,1-44), opisuje se kako je Isus uskrsnuo Lazara iz Betanije, koji je bio mrtav već četiri dana. Isus je naredio da se kamen s grobnog otvora ukloni, izgovorio molitvu i zatim pozvao Lazara da izađe iz groba, što je Lazar učinio živ.

  2. U Evanđelju po Marku (Mk 5,35-43) i Evanđelju po Mateju (Mt 9,18-26), Isus je uskrsnuo kćer Jaira, vođe sinagoge. Kada je Jairo došao k Isusu i zamolio ga da ozdravi svoju kćer koja je bila na samrti, Isus je otišao s njim, a kada je došao u kuću, uskrsnuo je djevojčicu iz mrtvih.

  3. U Evanđelju po Luki (Lk 7,11-17), opisuje se kako je Isus uskrsnuo sina udovice iz grada Naina. Susreo se s povorkom koja je nosila mrtvog mladića, a Isus je bio ganut sućuti prema udovici. Izgovorio je riječi: "Mladiće, kažem ti, ustani!" i mladić je uskrsnuo.

Ova tri primjera uskrsnuća koja se spominju u Bibliji pokazuju Božju moć koja je djelovala kroz Isusa Krista, pružajući život onima koji su bili mrtvi.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
Mia Marijanović 27.03.2016. pitanje u rubrici Vjera i religija od Mia Marijanović

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...