112 pregleda
Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris
uređen od Redakcija

Kakva je pjesma "Ova ljubav ima planove" od Ivane Radovniković?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od Redakcija

''Ova ljubav ima planove'' nova je pjesma Ivane Radovniković

Iako se iz naslova pjesme odmah može zaključiti kako se radi o ljubavnoj pjesmi, Ivana Radovniković kaže kako uvijek ima neku dublju poruku koju želi provući kroz tekstove svojih pjesama:

"Uvijek sve zaključke prepuštam slušateljima, ali volim slojevitost. Kada sam krenula pisati ovu pjesmu imala sam tu misao kako svaka ljubav koja nam se dogodi je dio nekog velikog plana, dio nekog puta do finalne destinacije a sva zaljubljivanja na tom putu služe poput neke više sile kao putokazi do tamo gdje tek trebamo stići. Teško je unaprijed vidjeti tu širu sliku i zato je ponekad bolje prepuštanje sadašnjem trenutku od otpora i borbe ako je svako iskustvo u našem životu tu da bi nas nešto naučilo i usmjerilo.”

Video spot možete pogledati ovdje:

Ivana je samostalno napisala tekst, a zatim je sa suprugom Stjepanom Markovićem složila glazbu prema njenoj ideji za melodiju. Aranžman i produkciju radio je Matej Zec, gitarist Leta3, koji je udahnuo život pjesmi i dao joj taj otvoren "feel good" zvuk.

Spot je sniman na ulicama grada Zagreba koje nude raznolikost pozadina i životopisnu scenografiju. Prevladavaju žive boje i brze izmjene kadrova. Cijeli spot Ivana i Stjepan su režirali i producirali zajedno. 

„Ideja je bila imati puno boja i tekstura. Imali smo plan unaprijed za neke od lokacija a na neke smo doslovno naišli istraživanjem grada i ulica. Snimanje svejedno trajalo 3 dana, jer smo malo bili uvjetovani vremenskom prognozom. Kiša i snimanje na otvorenom ne idu baš zajedno.“

Posebnu ulogu u spotu imaju plesačice Ana Gomerčić, Dunja Gomerčić i Patricija Kršić koje su svojom step koreografijom ritmički naglasile dinamiku pjesme. 

One su dugogodišnje članice plesnog studija Step by Step i osvajačice brojnih zlatnih odličja u raznim plesnim stilovima na domaćim i svjetskim prvenstvima u organizaciji IDO (International Dance Organization). 

Djevojke su rado prihvatile ovaj angažman i samostalno osmislile cijelu koreografiju.

Darija Magdalenić od Darija Magdalenić
Pjesmuljak. Nema nešto dinamično. Dramatično. Dosadan mi ritam. Spot je fora. Spot ima dinaniku veću nego pjesma.
Suzanna Marić od Suzanna Marić
lagana i nježna pjesma samo za nas velike romantičare. jedino ju mi možemo razumjeti

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...