Monika Kiris u rubrici Poljoprivreda i ribarstvo od Monika Kiris
uređen od Redakcija

Koju je točno medalju na natjecanju Decanter World Wine Awards 2023. osvojio pjenušac Urban White 2020 vinarije Štampar?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija

Veliki uspjeh vinarije Štampar

Iz Londona, s prestižnog natjecanja Decanter World Wine Awards (DWWA), 07. lipnja 2023. je pristigla vijest o osvojenoj zlatnoj medalji za pjenušac Urban White 2020.

Pjenušac Urban White 2020

Pjenušac Urban White 2020 osvojio zlatnu medalju u konkurenciji od čak 18.250 vina koliko je pristiglo na DWWA natjecanje ove 2023. godine. Radi se o najutjecajnijem natjecanju na svijetu, ali istovremeno i jednom od najrigoroznijih, jer je svega 3,86% vina je osvojilo zlatne medalje.

Veliki je to uspjeh za vinariju Štampar čiji je pjenušac Urban White iz berbe 2020. bio jedini pjenušac iz Hrvatske sa zlatnim odličjem, a veliki je to uspjeh i za pjenušava vina iz Hrvatske, jer se do sada nitko drugi nije uspio okititi takvim priznanjem. 

Vinarija Štampar, koja je i 2020. godine osvojila zlato, ponavljanjem velikog uspjeha dobila nedvojbenu potvrdu da njihov pjenušac spada na sam vrh pjenušave produkcije Hrvatske.

Ovogodišnji slavodobitnik Urban White 2020 proizveden je od sorte pušipel, jednako kao i njegov prethodnik, a to je drugo važno postignuće ove vinarije. 

Naime, pušipel koji su nekada u Međimurju nazivali još i šipon ili moslavac, je tradicionalna sorta tog kraja, a obitelj Štampar se ponajviše posvetila njegovanju i unapređenju kvalitete tradicionalnih vina

Ranijih godina je obitelj Štampar na istom natjecanju osvojila još i zlatnu medalju za sauvignon bijeli i tako je i drugoj najvažnijoj sorti Međimurja također pribavila potvrdu o izvrsnom potencijalu i nesvakidašnjoj kvaliteti.

foto: Ana Supić / Vinart

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...