Monika Kiris u rubrici Poljoprivreda i ribarstvo od Monika Kiris

Kako su se plasirala vina vinarije Benvenuti na Decanter World Wine Awards (DWWA) 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija

Trijumf vinarije Benvenuti na Decanter World Wine Awards 2023

Najcjenjenije vinsko natjecanje na svijetu, Decanter World Wine Awards (DWWA) objavilo je 07. lipnja 2023. rezultate ovogodišnjeg izdanja na kojem se natjecalo čak 18.250 uzoraka iz cijelog svijeta i među kojima su vina vinarije Benvenuti osvojila čak 3 zlatne i 2 srebrne medalje.

Ovogodišnji uspjeh najveći je uspjeh vinarije Benvenuti na Decanter World Wine Awards (DWWA) do sada.

Prema količini osvojenih zlatnih medalja od strane samo jedne vinarije, vinarija Benvenuti se svrstala u elitnu skupinu od svega dvadesetak vinarija iz cijelog svijeta, osobito kad se uzme u obzir veličina vinarije.

DWWA je iznimno strogo natjecanje, jer svega cca 3% prijavljenih uzoraka osvaja zlatnu medalju, što rezultatu od čak tri zlatne medalje, uz još dvije srebrne dodatno daje na značaju. 

Nikola Benvenuti naglasio je da se posebno raduju uspjehu oba vina iz nove linije Livio Benvenuti, i malvaziji i teranu: 

“U ta smo vina uložili cjelokupno naše iskustvo, najpažljivije smo birali izvor i omjer grožđa i pozicija, sve kako bi najvjernije izrazili ukupnost motovunskog terroira“. Albert Benvenuti je zaključio: “Livio Benvenuti je noseći stup naše vinarije i jako nam je važno da je njegova kvaliteta prepoznata“.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...