Dina Kljajić u rubrici Turizam i putovanja od

Što sve preporučate da turistički posjetim u obilasku Podravine? Neka cool mjesta...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Monika Kiris od
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Ljeto je i službeno počelo s a njime dolaze godišnji odmori, te slobodni vikendi koji se mogu iskoristiti za istraživanje mjesta koje još niste posjetili, a u istraživanje se možete upustiti u Podravini!

Priroda je ovdje očaravajuća, sadržaji nevjerojatni, bogata je povijest ovog kraja koju pričaju dvorci, kurije i muzeji, te odlična gastronomska ponuda.

Chresno vino - Miro i Ivona Slaviček
Chresno vino - Miro i Ivona Slaviček

Što se tiče podravske gastronomske ponude, možete uživati u vinskom brendu Chresno čiji vlasnici Miro i Ivona Slaviček vrlo dobro znaju kako održati odličnu degustaciju sljubljujući svoja eko vina s tipičnim slavonskim specijalitetima- čobancem, domaćim kiflicama, suhomesnatim delicijama... 

Idealno bi bilo kada bi početna točka za vaš obilazak Podravine bili Križnici, jedini naseljeni otok u Podravini, koji se nalazi u blizini Đurđevca

Križnica
Križnica

Do njega možete skelom (vozi svaki puni sat) ili preko mosta pješice, čekajući električni vlak Javne ustanove  za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije koji će vas dovesti do novog, nedavno otvorenog Interpretacijskog centra. 

Centar za posjetitelje Križnica otkriva interaktivan postav u kojem će uživati cijela obitelj - zavirit ćete u gnijezdo orla štekavca, naučiti kako žive brojne životinjske i biljne vrste ovog kraja, ali i u laboratoriju moći sudjelovati u pokusima koji će vas dobro zabaviti.

Petar Preradović
Petar Preradović

Na putu prema Zagrebu možete zastati na još jednom zanimljivom mjestu koje se nalazi u Podravini. Riječ je o rodnoj kući Petra Preradovića (selo Grabrovnica kraj Pitomače) koja je zapravo Interpretacijski centar koji će oduševiti sve generacije. Svakako pogledajte i film, a kako biste bili sigurni da će vrata biti otvorena, najavite svoj dolazak! 

Osim ovoga, postoji još mnogo zanimljivih sadržaja u divnoj Podravini, tako da se samo prepustite i uživajte u svim njenim čarima! 

+7 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

U obilasku Podravine trebate posjetiti plemićku rutu Virovitičko-podravske županije, koja je dobila prestižno priznanje na Danima hrvatskog turizma. Zbog toga se nalazi među tri najatraktivnija kulturna odredišta u Hrvatskoj. 

Dvorac Pejačević
Dvorac Pejačević

VPŽ kontinuirano ulaže u turističke sadržaje, na taj način iskorištava bogatstvo prostora te stavlja naglasak na prirodne ljepote, naslijeđe plemićkog života te obnovljene dvorce i kurije.

Turistička ponuda ovog dijela Hrvatske naglašava zeleni i održivi turizam, prilagođen suvremenim putnicima. Plemićka ruta, koja prolazi kroz čitavu županiju, nudi suvremeni koncept odmora u obnovljenim dvorcima, ljetnikovcima i kurijama, kombinirajući bogatu baštinu s aktivnim odmorom.

Dvorac Janković
Dvorac Janković

Na ovoj kulturnoj ruti posjetitelji mogu boraviti u:

  • heritage hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru ili 
  • Posjetiteljskom centru Dvorac Janković u Suhopolju. 

Posjetiteljski centar Dravska priča
Posjetiteljski centar Dravska priča

Ruta uključuje i rodnu kuću poznatog pjesnika Petra Preradovića, Interpretacijski centar u Grabrovnici, Park-šumu Jankovac, dvorac Pejačević s Gradskim muzejom, Pustaru Višnjica, EPIcentar Sequoia Slatina te Posjetiteljski centar Dravska priča smješten u nekadašnjem ljetnikovcu grofa Draškovića u Noskovcima.

Foto: Borna Subota i Matija Turkalj

Slična pitanja

1 odgovor 85 👀
1 odgovor 317 👀
1 odgovor 31 👀
1 odgovor 98 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...