77 pregleda
Monika Kiris u rubrici Obrazovanje od Monika Kiris

S kojim sveučilištem iz Azije surađuje Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

ZŠEM popisao Sporazum o suradnji s najbolje rangiranim sveučilištem u Aziji

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) i Tsinghua University, School of Economics and Management iz Pekinga potpisali su Sporazum o suradnji na kampusu ZŠEM-a u Zagrebu, 20. lipnja 2023. Sveučilište Tsinghua dinamično je sveučilište poznato po visokokvalitetnoj nastavi, istraživanju, inovacijama te svome duhu društvene posvećenosti

ZŠEM se sklapanjem ovoga sporazuma pridružio najboljim europskim i američkim institucijama koje već surađuju sa Sveučilištem Tsinghua kao što su: INSEAD, London School of Economics i Columbia University i dr.

Cilj sporazuma je učvrstiti i ojačati suradnju između dviju institucija, s posebnim naglaskom na promicanje programa studentske mobilnosti te znanstveno-istraživačku suradnju.

Dekan Mato Njavro (ZŠEM) i dekan Bai Chong'En (Tsinghua University School of Economics and Management)
Dekan Mato Njavro (ZŠEM) i dekan Bai Chong'En (Tsinghua University School of Economics and Management)

Dekan Bai Chong'En s Tsinghua University School of Economics and Management iz Pekinga rekao je: 

"Sveučilište Tsinghua pridaje veliku važnost međunarodnoj kompetenciji studenata i njegovanju njihovih globalnih perspektiva budući da im to omogućuje bolje razumijevanje svijeta. Potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa pridonijet će sveobuhvatnom razvoju studenata i poboljšati njihovu sposobnost da doprinesu razvoju Kine i svijeta.”

Dekan Mato Njavro istaknuo je važnost ovoga partnerstva, rekavši: 

"Danas je vrlo važan dan za Zagrebačku školu ekonomije i managementa. Uvažavajući sve veću nacionalnu snagu i rastući globalni utjecaj Kine, Hrvatskoj je potrebno dublje razumijevanje Kine, kao i Europi također. Sporazum o suradnji potpisan s Tsinghua University School of Economics and Management značajan je korak u tom smjeru. Hrvati imaju pozitivan dojam o Kini, a ovaj Sporazum omogućit će našim studentima dolazak na međunarodnu razmjenu u Kinu te upoznavanje azijske i kineske poslovne kulture i načina života, doprinijevši tako i percepciji svjetskih konstelacija naših studenata.  Zasigurno nam predstoji daljnje jačanje suradnje s Tsinghua University School of Economics and Management kao i  s drugim kineskim sveučilištima u budućnosti."

foto: Ivana Brkljača / ZŠEM

Slična pitanja

2 odgovora
Ivan Gačić 09.02.2022. pitanje u rubrici Obrazovanje od Ivan Gačić
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...