Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od

O čemu se radi u dokumentarnom filmu "1001 noć" (2023)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od

Kratkometražni dokumentarni film 1001 Noć režirala je Rea Rajčić, a radnja filma prati dvije prijateljice Emu (89) i Maju (85), najvjernije gledateljice turskih sapunica koje svaku večer provode zajedno gledajući turske serije u Eminom stanu u Splitu. 

Film je predstavljen na koprodukcijskom marketu Euro Connection Međunarodnog festivala kratkog filma u Clermont-Ferrandu.

1001 Noć je dokumentarac nastao iz velikog divljenja prema živosti i energiji Eme i Maje, čarobnih žena na pragu devedesetih. Ujedno je ovaj film i posveta audiovizualnoj produkciji, kojom se i sama primarno bavim.  Makar ona bila i produkcija turskih sapunica, često nismo ni svjesni koliko je filmski, televizijski, serijski i svaki drugi sadržaj, koji u raznim fazama života preko različitih medija konzumiramo, mnogima i dalje podloga za analizu, propitkivanje, preživljavanje i ono što je najvažnije - razgovor. Vidjeti dnevni boravak Eminog stana sa splitskih Gripa na velikom platnu Međunarodnog filmskog festivala u Torontu bit će suludo iskustvo. Nadam se da će buka splitskih paunova tijekom iduće godine odzvanjati diljem festivalskih kino dvorana što glasnije i što duže.” 

...izjavila je redateljica i scenaristica filma Rea Rajčić.

Trailer:

Producentice filma su Rea RajčićTina Tišljar, direktor fotografije je Marinko Marinkić, montažerka Karla Folnović, za dizajn zvuka zadužen je bio Luka Gamulin, skladatelj je Dubravko Robić, miks zvuka radio je Ivan Zelić iz studija Nazor, a kolor korekciju Tomislav Stojanović iz Eclectice.

Slična pitanja

1 odgovor 265 👀
1 odgovor 937 👀
1 odgovor 56 👀
1 odgovor 303 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...