Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od

Što sve raditi na poluotoku Pelješcu tijekom ljeta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Nezaboravni vas doživljaji čekaju na Pelješcu!

Pelješac je najveći poluotok južnog Jadrana koji privlači svojom ljepotom i brojnim aktivnostima. Iako je tijekom cijele godine predivno odredište, ljetni mjeseci posebno privlače posjetitelje da istraže sve što ovaj poluotok nudi. Zaista ćete se naći pred teškim izborom što vidjeti, gdje se okupati i kako uživati u svim blagodatima!

Pelješac
Pelješac

Vožnja brodom i svježe kamenice

Izlet brodom iz Malog Stona, Hodlija, Luke i Zamasline do uzgajališta kamenica u Malostonskom zaljevu, gdje ćete moći degustirati svježe uhvaćene kamenice direktno iz mora, pruža nezaboravan doživljaj. Iako kamenice možete pripremiti na različite načine, najbolje su svježe s nekoliko kapi limuna jer tada imaju najbolji okus - okus mora!

Festival soli od 30. kolovoza do 15. rujna

U Stonu se sol već 4.000 godina tradicionalno proizvodi samo uz pomoć mora, sunca i vjetra. Ovaj postupak se održava i danas, stoga bi bilo vrlo zanimljivo posjetiti jednu od najstarijih i najbolje očuvanih solana u Europi, gdje posjetitelji imaju priliku sudjelovati u procesu vađenja soli koji ne uključuje nikakve aditive. 

Solana Ston
Solana u Stonu

Ston je središte Festivala soli koji se održava na čitavom poluotoku od 30. kolovoza do 15. rujna 2023. Gastronomska događanja, sajam tradicijskih proizvoda, glazbene večeri, koncerti, predstave, radionice za djecu, Likovna kolonija, vađenje cvijeta soli…, očekuje vas dva tjedna zabave i hedonizma!

Kulturna tradicijska tura

Za ljubitelje muzeja i upoznavanja s tradicijom područja koja posjećuju, Pelješac ima bogatu ponudu. Muzej pelješke tradicije u Mokalu kod Orebića sadrži impresivnu kolekciju amfora starih 2.000 godina, bačvi, kotlova za rakiju, starih peći i mlinica za maslinovo ulje. 

Muzej pelješke tradicije
Muzej pelješke tradicije

Pomorski muzej u Orebiću, osim pomorske i arheološke zbirke, čuva dragocjenu kolekciju knjiga pomorskih kapetana. Muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikovićima prvi je takve vrste u Hrvatskoj, a oduševljava posjetitelje originalnim postavima i pričama.

Vinska tura

Na ovom poluotoku nalazi se više od 250 vinara, a autohtona sorta plavac mali donosi izvanredne rezultate, pri čemu se posebno ističu plavci s renomiranih vinorodnih položaja Dingač i Postup, kao i s vinograda Ponikava i Dranča

Vinogorje Dingač
Vinogorje Dingač

Uz čašu vrhunskog vina u ruci, okruženi slikovitim vinogradima, imat ćete neprocjenjiv pogled s vinograda koji se prostire iznad idiličnih plaža i tirkiznog mora!

Užitak u morskim radostima

Pelješke uvale kriju neka od najljepših plaža na cijelom Jadranu. Divna plaža smještena desetak kilometara od Trpnja svojim imenom govori sve. Ne smije se zaboraviti plaža Vučine u Žuljani, kao ni šljunčani raj Duba. Tu je također plaža Trstenica u Orebiću, savršena za obitelji s djecom.

Od jedrenja do planinarenja

Kada se spomene Pelješac, ljubiteljima aktivnog odmora prva stvar koja padne na pamet je jedrenje u Vignju. Međutim, za one koji žele više od ležanja na plaži i vole aktivne izazove, ovaj poluotok nudi pet kružnih biciklističkih staza ukupne duljine od 184 kilometra, kao i šest planinarskih ruta koje zajedno obuhvaćaju 39 kilometara

Sv. Ilija - najviši vrh Pelješca
Sv. Ilija - najviši vrh Pelješca

Ako želite uživati u prekrasnom pogledu na pelješki kanal i obližnje otoke, možete se popeti na najviši vrh poluotoka, Sveti Ilija iznad Orebića, koji doseže visinu od 961 metra. Uz uspon iz tri smjera, doživljaj je neprocjenjiv.

foto: TZ općine Ston, TZ općine Orebić

Mehmed Handžić Rasta od
vazda dobra kompanija uz tebe i vako mjesto je perfecto!‌

Slična pitanja

1 odgovor 344 👀
1 odgovor 384 👀
2 odgovora 231 👀
2 odgovora 162 👀
3 odgovora 2.6k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...