2.1k pregleda
Marija Userin u rubrici Turizam i putovanja od Marija Userin
promjena rubrike od Znatko
Što sve možemo zanimljivo raditi na moru? Koje aktivnosti preporučate kad odemo na more?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Na moru se može raditi bezbroj stvari i aktivnosti. Noći su tople, dani su dugi, plivati možete koliko hoćete, svaki dan je onakav kako si ga Vi zamislite. 

  1. Prvo i osnovno - plivanje. Ovo je idealna rekreacija za bilo koju dob te je najbolje plivati ujutro. Ako ste spremni probuditi se ranije i izbjeći gužvu, nećete požaliti. Dovoljno je dnevno otplivati 30-40 minuta.
  2. Picigin na plaži je vrlo zabavna igra koju može igrati cijela obitelj te prijatelji. Dovoljna je jedino loptica i zabava može početi.
  3. Izleti - postoje mnoge agencije koje nude zabavne izlete od otoka do otoka za pristupačne cijene. Iskoristite cijeli dan te ga kvalitetno provedete razgledavajući, a najčešće je i organiziran ručak
  4. Adrenalinske vožnje - ako ste ljubitelj adrenalina, možete otići na jet ski, padobran na vodi, kauč na vodi, razne skutere itd..
  5. Lungo mare - šetnje sa zalaskom sunca su najljepše i najromantičnije. Šteta je ne iskoristiti tako lijep pogled. Zato se malo prošećite šetnjicama vašeg omiljenog mjesta i uživajte u ljetnim danima
+9 glasa
Iva Murat od Iva Murat
Možete plivati i uživati u moru. Ako znate roniti, možete pokušati istražiti morsko dno i možda izroniti koju školjku. Mnogima omiljena aktivnost je skakanje s mola ili s pontona. U mnogim mjestima možete se provozati gliserom ili otići na vožnju padobranom. Mnogi uživaju u sunčanju, ali naravno u toj aktivnosti ne treba pretjerivati i obavezno se zaštitite kremom za sunčanje. Šetnje uz more posebno su lijepe predvečer jer sunce više ne prži, a još uvijek je toplo. Po meni je miris mora jedan od najljepših mirisa. Možete obići grad u kojem ljetujete. Sigurno u blizini postoje i neki kulturni spomenici i događanja ili lijepa priroda. Ako možete, posjetite i okolna mjesta. Možete otići na izlet brodom, a u nekim se mjestima nudi i vožnja podmornicom. Isprobajte hranu koja se nudi u obližnjim restoranima. Ako postoji neka hrana koja se tradicionalno sprema u tom mjestu, svakako ju probajte. Ako ste na moru s prijateljima, u moru možete igrati picigin, na plaži ili u kući možete kartati i igrati druge društvene igre. Možete ići u kafiće na ljetni koktel ili na kavu koja je uvijek je bolja kad se pije uz more. :) Ako vas zanima pecanje, i to možete isprobati. Za kraj kupite neki suvenir da vas podsjeća na ljetovanje. I najvažnije, opustite se, zaboravite na stres i uživajte. :)
+5 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić

Danas stvarno ima milijun opcija što raditi dok ste boravite na moru. Dok boravite na plaži, pogotovo ako ste na nekoj većoj gradskoj plaži, zasigurno možete iznajmiti pedaline, uzeti tečaj ronjenja  ili se zabaviti na onim velikim napuhancima na vodu("vodeni grad", aqua park, ne znam točno naziv), a ako baš volite adrenalin onda razmislite i o iznajmljivanju jet ski-a. Ukoliko želite nešto besplatno, ponesite svoju lopticu za picigin, odbojkašku loptu ili rekete za badminton ili neku društvenu igru i karte.  
Osim aktivnosti na plaži, tu su i razni ljetni festivali, adrenalinski parkovi, a odnedavno se u Istri pojavio i aquapark Istralandia. Osim aquaparka, tu i je dinopark Funtana.

 

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...