Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris
uređen od Znatko

Što Google govori o porastu interesa za dolazak u Hrvatsku kao turističku destinaciju u 2022. i gdje je Hrvatska tu u odnosu na druge turističke zemlje svijeta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Trendovi pretraživanja putovanja na Google-u: Hrvatska 17. najtraženija svjetska destinacija, a Poreč najpretraživaniji grad u Hrvatskoj

Gotovo svako putovanje započinje korištenjem Google-a pa tako vjerojatno ne postoji relevantniji izvor za praćenje trendova u svjetskom turizmu od podataka tražilice koju danas koristi više od 4,3 milijarde ljudi u svijetu. Arbona je stoga analizirala globalne i lokalne trendove pretraživanja putovanja na Google-u, kako bi otkrila kretanje interesa turista za Hrvatsku, koje su najatraktivnije domaće destinacije te kako se Hrvatska pozicionirala na listi najpretraživanijih destinacija na svijetu.

Neka od ključnih saznanja:

  • globalna pretraživanja pojmova vezanih uz putovanja u Hrvatsku porasla su za 48% u odnosu na prošlu godinu.
  • interes Hrvata za putovanja porastao je za 46%, dok je interes za putovanja unutar zemlje 26% viši nego godinu ranije.
  • strancima najzanimljivije hrvatske destinacije u 2022. su Poreč, Rovinj i Dubrovnik.
  • najveći broj pretraživanja pojmova vezanih uz smještaj u Hrvatskoj bio je iz Njemačke, Austrije i Ujedinjenog Kraljevstva.
  • Hrvatska se pozicionirala kao 17. najpretraživanija svjetska destinacija, čime je prestigla velike destinacije poput Australije, Brazila i Indonezije, dok se na prvom mjestu našla Španjolska.
  • Korisnici na području Hrvatske najviše su pretraživali smještaj u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji, dok su im najzanimljiviji gradovi bili Zagreb, Split i Rovinj.

Za detaljniji uvid u globalne i lokalne trendove pretraživanja putovanja posjetite Arbona.hr.

Slična pitanja

1 odgovor 427 👀
1 odgovor 256 👀
1 odgovor 234 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...