259 pregleda
Marija Userin u rubrici Djeca i roditeljstvo od Marija Userin (212 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Na koje aktivnosti upisati svoje dijete?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+4 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić (36.8k bodova)
odabran od Marija Userin
 
Najbolji odgovor

Aktivnosti kod djece nisu obavezne, ali svakako donose mnogo koristi. Poboljšavaju djetetu socijalne vještine, uče organizaciji vremena, poboljšavaju motoriku djeteta te imaju pozitivni psihički utjecaj.

Neke od aktivnosti na koje svoje dijete možete upisati su:

  1. sport - najbolje na neki timski sport gdje se dijete uči rad u timu i sklopi brojna prijateljstva (nogomet, rukomet, košarka, vaterpolo..)
  2. sviranje instrumenta - instrumenti na dijete imaju pozitivan učinak zbog umirujuće i terapeutske glazbe koju proizvode. Dijete će poboljšati svoju motoriku te izraziti kreativnost. (klavir, gitara, flauta,..)
  3. strani jezici - kada djeca od malena počnu učiti jezike brže će ih usvojiti te početi govoriti gotovo tečno. S ovom aktivnošću nikada ne možete pogriješiti jer donosi brojne koristi djetetu, a pogotovo u budućnosti
+4 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir (20.2k bodova)
Najbolje bi bilo da ga upišete na nešto što samo dijete voli i želi raditi. Prvo probajte razgovarati se djetetom te iz razgovora doznati što ga uveseljava i zanima u životu te čime bi se voli baviti. Naravno, ako je vaše dijete premalo da porazgovarate i pitate ga što hoće, imate dvije opcije.

Prva bi bila da još malo pričekate sa upisivanjem djeteta na neku aktivnost, jer bi dijete moglo biti premaleno i nespremno za istu. To je možda bolja opcija jer što ako se djetetu nakon nekog vremena ne svidi ta ista aktivnost, onda ste mu bezveze potratili jedno duže ili kraće razdoblje života, ovisno o tome koliko se dugo dijete bavilo tom aktivnošću. Zato bi bilo dobro malo pričekati i vidjeti sa samim djetetom što mu paše i što voli.

No, ako vam se ne da čekati i voljeli biste da se dijete nečim bavi od malih nogu, probajte ga upisati na neku aktivnost koja vam se čini najprikladnija za njega/nju.
+2 glasa
Lucija Vlaović od Lucija Vlaović (10.3k bodova)
To je pitanje na koje najbolji odgovor može dati- dijete.

U današnje vrijeme, pogotovo u velikim gradovima, mogućnosti su nebrojene. Od timskih sportova (nogomet, odbojka, košarka) preko sviranja instrumenata i borilačkih sportova sve do raznih vrsta plesova i malo 'mirnijih' aktivnosti kao što je šah.

Bitno je slušati dijete. Promatrati kakve afinitete pokazuje, u čemu bi se najbolje moglo 'pronaći'. Jer, iako su socijalne vještine, razvoj timskog duha i osvještavanje mogućnosti 'gubljenja' važan aspekt slobodnih aktivnosti, najvažnije je da se dijete osjeća ugodno i sretno te da pokazuje želju za nastavkom treniranja.

Nije neuobičajeno da prva, druga ili deseta aktivnost nisu prave, zbog toga postoje probni periodi, ogledni satovi i slično. I, iako je za aktivnosti poput baleta i gimnastike da djeca što prije krenu, djecu ne treba požurivati i 'tjerati' na nešto, pogotovo ne na bavljenje nekim sportom, ako mu to ne pruža užitak.

Slična pitanja

3 odgovora
Marija Userin 29.09.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Marija Userin (212 bodova)
1 odgovor
Znatkica 18.10.2020. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Znatkica (5.2k bodova)
3 odgovora
1 odgovor
Ivan Gačić 30.01.2021. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Ivan Gačić (8.6k bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...