Marija Userin u rubrici Djeca i roditeljstvo od
promjena rubrike od Znatko
Na koje aktivnosti upisati svoje dijete?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+6 glasa
Karla Jurišić od
odabran od Marija Userin
 
Najbolji odgovor

Aktivnosti kod djece nisu obavezne, ali svakako donose mnogo koristi. Poboljšavaju djetetu socijalne vještine, uče organizaciji vremena, poboljšavaju motoriku djeteta te imaju pozitivni psihički utjecaj.

Neke od aktivnosti na koje svoje dijete možete upisati su:

  1. sport - najbolje na neki timski sport gdje se dijete uči rad u timu i sklopi brojna prijateljstva (nogomet, rukomet, košarka, vaterpolo..)
  2. sviranje instrumenta - instrumenti na dijete imaju pozitivan učinak zbog umirujuće i terapeutske glazbe koju proizvode. Dijete će poboljšati svoju motoriku te izraziti kreativnost. (klavir, gitara, flauta,..)
  3. strani jezici - kada djeca od malena počnu učiti jezike brže će ih usvojiti te početi govoriti gotovo tečno. S ovom aktivnošću nikada ne možete pogriješiti jer donosi brojne koristi djetetu, a pogotovo u budućnosti
+5 glasa
Mihael Fernežir od
Najbolje bi bilo da ga upišete na nešto što samo dijete voli i želi raditi. Prvo probajte razgovarati se djetetom te iz razgovora doznati što ga uveseljava i zanima u životu te čime bi se voli baviti. Naravno, ako je vaše dijete premalo da porazgovarate i pitate ga što hoće, imate dvije opcije.

Prva bi bila da još malo pričekate sa upisivanjem djeteta na neku aktivnost, jer bi dijete moglo biti premaleno i nespremno za istu. To je možda bolja opcija jer što ako se djetetu nakon nekog vremena ne svidi ta ista aktivnost, onda ste mu bezveze potratili jedno duže ili kraće razdoblje života, ovisno o tome koliko se dugo dijete bavilo tom aktivnošću. Zato bi bilo dobro malo pričekati i vidjeti sa samim djetetom što mu paše i što voli.

No, ako vam se ne da čekati i voljeli biste da se dijete nečim bavi od malih nogu, probajte ga upisati na neku aktivnost koja vam se čini najprikladnija za njega/nju.
+4 glasa
Lucija Vlaović od
To je pitanje na koje najbolji odgovor može dati- dijete.

U današnje vrijeme, pogotovo u velikim gradovima, mogućnosti su nebrojene. Od timskih sportova (nogomet, odbojka, košarka) preko sviranja instrumenata i borilačkih sportova sve do raznih vrsta plesova i malo 'mirnijih' aktivnosti kao što je šah.

Bitno je slušati dijete. Promatrati kakve afinitete pokazuje, u čemu bi se najbolje moglo 'pronaći'. Jer, iako su socijalne vještine, razvoj timskog duha i osvještavanje mogućnosti 'gubljenja' važan aspekt slobodnih aktivnosti, najvažnije je da se dijete osjeća ugodno i sretno te da pokazuje želju za nastavkom treniranja.

Nije neuobičajeno da prva, druga ili deseta aktivnost nisu prave, zbog toga postoje probni periodi, ogledni satovi i slično. I, iako je za aktivnosti poput baleta i gimnastike da djeca što prije krenu, djecu ne treba požurivati i 'tjerati' na nešto, pogotovo ne na bavljenje nekim sportom, ako mu to ne pruža užitak.

Slična pitanja

3 odgovora 2.4k 👀
1 odgovor 971 👀
2 odgovora 355 👀
2 odgovora 328 👀
4 odgovora 355 👀
4 odgovora 490 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...