Kako pripremiti dijete na vrtić/školu tijekom korona pandemije?

48 gledanja
Ivana 128 14.09.2020. pitanje u kategoriji Djeca i roditeljstvo od Ivana 128 [Superaktivan] (2,724 bodova)
Kako pripremiti dijete na školu ili vrtić u vrijeme restrikcija i sigurnosnih mjera zbog korona virusa? Kako da se dijete osjeća ugodno i sretno u školi i sa svojim vršnjacima, a da istovremeno pazi na korona-mjere?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 ocjena
Mihael Fernežir 21.09.2020. odgovor od Mihael Fernežir [Megaktivan] (13,090 bodova)
Rekao bih da to ovisi o dobi vašeg djeteta.

Ako imate vrtićko dijete mislim da to ne bi trebao biti preveliki problem, jer ta su djeca još mala i ne kuže baš previše što se sve oko nas događa. I prema tome mislim da njima samo treba reći da oni to moraju i da vas neće previše ispitivati o tome zašto je to tako i zašto oni moraju nositi maske te držati distancu ukoliko netko nema masku.

Ako, pak imate školarca u nižim razredima osnovne škole, onda bi situacija mogla biti malo kompliciranija, pogotovo ako dijete nije baš poslušno. Njega će već puno više zanimati kako i zašto je situacija takva kakva jest. No, mislim da će i ta djeca brzo shvatiti problem i da će vas poslušati za svoje dobro.

Ako je vaše dijete školarac u višim razredima osnovne škole, ili pak u srednjoj školi, mislim da onda ne bi trebalo biti apsolutno nikakvih problema, jer su to već ozbiljniji ljudi koji mogu shvatiti probleme oko nas te im ne treba ništa posebno objašnjavati. S njima može biti jedini problem to što oni možda ne vide maske kao dobro rješenje, pa će se možda malo opirati nošenju, no pravila se moraju poštivati.

Slična pitanja

2 odgovora 100 gledanja
2 odgovora 77 gledanja
Znatko

Znatko je otvorena i pretraživa baza znanja u obliku pitanja i odgovora online zajednice

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

5,920 pitanja

9,352 odgovora

1,684 komentara

1,020 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri!
...