174 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Zdravlje i medicina od Ivan Gačić (8.6k bodova)
Kada svom malom djetetu velimo da treba držati odstojanje 2 metra od drugih zbog korone - to mu jasno ne znači puno. Kako mu pristupiti i što reći da i moje dijete poštuje distancu od 2 metra?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Navedite simptome korona virusa COVID-19?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Domagoj Dumančić od Domagoj Dumančić (1.3k bodova)

Poštovani,

za razliku od odraslih ljudi, djeca imaju drugačije shvaćanje svijeta oko sebe te se u samom pristupu moramo prilagoditi njihovim idejama i pogledima. Najprije morate vidjeti koliko toga vezano uz Covid-19 Vaše dijete razumije. Zna li ono što je općenito virus, kako djeluje i slično. Takva priča može za dijete zvučati strašno te je važno krenuti sa ohrabrenjem i utjehama. Nemojte uplašiti dijete, već ga samo osvijestite o posljedicama na zdravlje. Postoji pristup zastrašivanja djece (ne smiješ se približiti nikome jer ćeš onda biti jako bolestan), no takav način nimalo nije konstruktivan i ograničava učenje i kritičko razmišljanje Vašeg djeteta. Nakon što ste djetetu objasnili što je taj virus i što mu se može dogoditi kada ga ima, stvorite djetetu osjećaj kao da ima kontrolu nad situacijom. Zna li ono kako može postupiti da izbjegne taj virus? Ovdje u priču ulazi distanca od 2 metra. Sve je uzročno posljedična veza: Ne želiš ovaj virus koji sam ti opisao? Onda se nemoj približavati ljudima.

Uvijek možete napraviti igru od distance. Kada ste vani, upozoravajte dijete kad se ono previše približi nekome. Budite uporni, no dijete bi brzo trebalo shvatiti, pogotovo ugledajući se na Vas i Vaš primjer, kako držati distancu od 2 metra.

Sretno!

 

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...