Monika Kiris u rubrici Umjetnost i kultura od

Što nas čeka na festivalu bajki u Ogulinu na jesen 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Adriana Horvat od

Festival bajke u Ogulinu ove godine slavi svoju punoljetnost, a jesensko izdanje će se održati od 8. do 10. rujna. Na festivalu će se okupiti razni pripovjedači bajki te će biti održane razne radionice, animacije i predstave. Od predstava se možete pogledati: Začarana ljepotica (Ukrajinska zajednica grada Zagreba), Želim biti, hoću biti (teatar Cirkus Punkt), Čarobna kapa (teatar Barakuda), Kako si? (Alegria). Za ljubitelje mjuzikla Splitska Produkcija Z će izvesti Šumsku priču.  

Radionice koje se mogu posjetiti su radionice izrade zmajeva, Mala škola novinarstva, Reciklažna i sportska bajka, izrada vilinskih vjenčića, radionica filcanja vune, oslikavanje likova iz bajke.

Možete poslušati i pripovjedačA Nicolasa Mezzalira, koji će ispričati La legende du Merlin.

+3 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Jesensko izdanje festivala bajke u Ogulinu 2023. samo što nije – evo što se sprema!

Od 8. do 10. rujna 2023. 

Festival bajke u Ogulinu
Festival bajke u Ogulinu

Ova tradicionalna kulturno-turistička manifestacija pretvorit će Ogulin u centar zabave, bajkovitih umjetničkih izvedbi i bogatog kulturnog programa za sve generacije - djecu, mlade i odrasle.

Nema boljeg trenutka od ovog da cijela obitelj krene na putovanje u bajkoviti Ogulin i provede kvalitetno vrijeme na festivalskim pozornicama diljem grada, koje nose bajkovita imena kao što su Neva Nevičica, Potjeh, Regoč, Stribor, Đulin vrt, Jagor i Kosjenka.

Koncert pod nazivom "Kišni razdraganci", namijenjen djeci, izvest će Mrle iz poznatog glazbenog sastava Let 3, zajedno sa svojom suprugom Ivankom Mazurkijević

Od predstava se nikako ne smiju propustiti one koje će izvesti šarmantni dvojac iz Šarenog svijeta, „Začarana ljepotica“ Ukrajinske zajednice Grada Zagreba, „Želim biti, hoću biti“ koju će izvesti Teatar CIRKUS Punkt iz Zagreba, „Čarobna Kapa“ zagrebačkog Teatara Barakuda 2012, kao i plesnu predstavu „Kako si?“ zagrebačke plesne škola Alegria, a tu je i zabavni lutkarski mjuzikl „Šumska priča“ koji će izvesti splitska Produkcija Z.

Oslikavanje lica motivima iz bajki
Oslikavanje lica motivima iz bajki

Program će obuhvaćati i različite kreativne radionice, uključujući:

 • oslikavanje lica motivima iz bajki
 • radionicu drveno-staklena priča
 • izradu zmajeva, 
 • Malu školu novinarstva, 
 • Reciklažnu gradionicu, 
 • Sportsku bajku, 
 • radionicu filcanja vune, i 
 • izradu vilinskih vjenčića, uz mnoge druge.

Festival bajke u Ogulinu - pripovijedanje bajki
Pripovijedanje bajki

Dio festivala koji posebno privlači djecu je pripovijedanje bajki, djeca će na festivalu uživati u pričama poput "La legende du Merlin" koju će ispričati profesionalni pripovjedač Nicolas Mezzalira iz Francuske, "Bajkopripovjedalicu" Ane Bilić iz Šibenika, "Čarobne riječi vile Kosjenke" koje će prenijeti Udruga žena Ogulin, narodne bajke ispričane od strane Sabine Gvozdić, „Putovanje iza zrcala“ Andreje Krenek iz Velike Gorice i mnoge druge.

Svi posjetitelji koji stignu u grad podno Kleka otkrit će još mnogo ogulinskih čari, uključujući:

 • pokretne foto točke, 
 • izložbu ptica, 
 • veselo festivalsko putovanje vlakom Bubi, 
 • i tradicionalno "polaganje vozačke dozvole" za letenje na metli - nešto što nijedno dijete, a ni odrasli, neće propustiti pri napuštanju bajkovitog Ogulina.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste. Program festivala dostupan je na ogfb.hr, tz-grada-ogulina.hr te službenoj Facebook i Instagram stranici.

foto: Karlo Pavlić

Slična pitanja

2 odgovora 543 👀
1 odgovor 563 👀
1 odgovor 361 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...