85 pregleda
Borna Matić u rubrici Priroda od Borna Matić

Pitanje iz agronomije, iako takve rubrike ovdje nema: Koja je razlika odnosno što je

1. staklenik,

2. plastenik i

3. hidroponski vrt?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
odabran od Borna Matić
 
Najbolji odgovor
Staklenik i plastenik su jedno te isto - razlika je samo u materijalim za izradu - hidrofonski uzgoj biljaka je - druga tema - uzgoj biljaka bez zemlje - iste rastu u tekučini u koju se dodaju potreni minerali - umjetna gnojiva itd - na kraju dobijemo proizvod koji ima samo 1 značajku sa prirodnim uzgojem - vizualni izgled - sve ostalo nema veze sa autentičnom izvornom biljkom - npr - tako uzgojena rajčica  ,,grapolo,, ima ukus slabo kuhane plastike - dali netko od mlađe generacije zna, pravi okus i miris rajčice..??
+5 glasa
Branka Begić od Branka Begić
  1. Staklenik je nešto što je namijenjeno za uzgoj biljaka u zaštićenom prostoru. Staklenici se obično grade od stakla (ili plastike - iako se i dalje zove staklenik!), a imaju krov koji je nagnut kako bi se omogućio protok zraka. Staklenici se mogu koristiti za uzgoj različitih vrsta biljaka, uključujući povrće, voće, cvijeće i bilje.
  2. Plastenik je sličan stakleniku, ali je obično manji i jeftiniji za izgradnju. Plastenici se obično grade od polietilenske folije, a imaju krov koji je ravan. Plastenici se mogu koristiti za uzgoj istih vrsta biljaka kao i staklenici.
  3. Hidroponski vrt je vrt koji se uzgaja bez zemlje. Biljke u hidroponskom vrtu se uzgajaju u vodi koja je obogaćena hranjivim tvarima. Hidroponski vrtovi mogu se koristiti za uzgoj različitih vrsta biljaka, uključujući povrće, voće, cvijeće i bilje.

Glavna razlika između staklenika, plastenika i hidroponskog vrta je u tome što se staklenik i plastenik koriste za uzgoj biljaka u zaštićenom prostoru, dok se hidroponski vrt koristi za uzgoj biljaka bez zemlje.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...