Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Vjera i religija od
uređen od Znatko
Dali vjerujete daće se sve vjerske zajednice krščani - muslimani - budisti..itd spojiti u jednu vjersku zajednicu..vaše mišljenje - hoće ili neče..

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+15 glasa
Ivan Slišković od
A gdje će ateisti? Ako se i pripoje, neka ostane jedan dio normalnim ljudima koje živo boli za takve stvari. Živjela sloboda opredjeljenja za svakog. Po društvenim nametanjima ja sam katolik, ali daleko sam od crkvenjaka kakve danas mnogi uzimaju za ozbiljno.
Mario Bedeković od
Haha, hvala što misliš na nas ostale. Dobro da imamo i mi glas. :)
+12 glasa
Adriana Horvat od
Mislim da je takvo što nemoguće. Kada pogledate večina religija u korijenu teže istim porukama (mir, ljubav, dobro), ali razlike koje ostaju su nepomirljive. Razlilke u učenju, obredima i na kraju neke religije nemaju samo jedno božanstvo/jednog Boga.
+9 glasa
Ivona Jagatić od
Svaka religija kaže za sebe da je jedina istinita. Unutar svake religije se javlja mnogo podreligija. Na primjer protestantizam koji ima podjele unutar podjela. U budućnosti će doći do još podjela. Vjerojatno će na sudnji dan postojati samo jedan put, istina i život.
Branka Begić od
Pomalo utopijski iako mi nije jasno zašto bi bila samo jedna na sudnji dan.‌
Ivona Jagatić od
Zato što ćemo na sudnji dan svi doznati istinu. Sudnji dan uključuje paruziju (Kristov drugi dokazak), odnosno dolazak Mesije. Svi će vidjeti Kraljevstvo Božje i vidjeti da je Isus Krist pravi Mesija i svatko će biti kršćanin. Ako je kršćanstvo najistinitija religija.‌
+8 glasa
Darija Magdalenić od
Rekla bih baš suprotno.

Rekla bih da će vjerojatno doći do još cjepkanja postojećih religija, pa onda nadalje stvaranja novih, a što će kumulativno dovesti do još veće diverzifikacije religija u svijetu.
+5 glasa
Arnela Abadžija od
Već se od 18 il' 19 veka radi na tome svi su se spojili u nekakvu ligu na cijem je celu papa. Mislim nefer je da na celu bude pripadnik jedne od religija a opet ne može biti ateist. I u toj organizaciji vazi ako se raspadne imovina njena pripada crkvi himna je "himna gospodu ocu"
Mehmed Handžić Rasta od
cemo dimiti i kod fratra i kod popa ? ?‌

Slična pitanja

1 odgovor 1.6k 👀
2 odgovora 518 👀
Lovro Gorup 21.09.2020. pitanje u rubrici Vjera i religija od Lovro Gorup
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...