Monika Kiris u rubrici Društvo od

Kakav nas festivalski program čeka na Danima piva Karlovac 2023 -  što će biti dostupno posjetiteljima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Sutra započinju 36. Dani piva Karlovac, evo što donose

Uzbuđenje za nadolazeće događaje u Karlovcu doseglo je vrhunac jer je predstavljen program 36. Dana piva Karlovac 2023

Predstavljanje programa Dana piva Karlovac - press konferencija
Predstavljanje programa Dana piva Karlovac - press konferencija

Tijekom pet dana festivala, posjetitelje očekuje impresivan niz od 17 koncerata raspoređenih na dvije pozornice, te obilje bogate gastronomske i turističke ponude. 

36. Dani piva Karlovac - programski letak
36. Dani piva Karlovac - programski letak

Službeno otvaranje Dana piva započinje 25. kolovoza s atraktivnim svjetlosnim spektaklom i koncertom Parnog Valjka. Nakon toga, subota donosi izvedbe riječkog benda Belfast Food, dalmatinskog repera Grše te legendarnog Psihomodo Popa

Rock zvukovi Opće opasnosti obilježit će nedjelju, dok su ponedjeljak i utorak rezervirani za glazbene nastupe Dalmatina i Nine Badrić. Ostali izvođači poput Miach, DJECA!, Kojoti, Detour, Mirna Škrgatić, jedinog hrvatskog Mariachi benda Los Caballeros, funk-soul benda Brown Sugar te lokalnih sastava poput Strings banda, Rivers banda i Black & White također će zabavljati publiku. 

Dani piva Karlovac - peciva i Karla proizvodi
Dani piva Karlovac - peciva i Karla proizvodi

Festivalska atmosfera bit će upotpunjena uz pomoć ugostitelja i trgovaca koji će se pobrinuti za široku ponudu hrane i piva, ključnu komponentu uživanja. Veliki pivski pereci, prepoznatljivi simbol Dana piva, također će doprinijeti doživljaju. Gastro kutak sa stolicama za sjedenje i raznolikom pivskom ponudom nalazit će se na svega stotinjak metara od glavne pozornice. 

Dani piva Karlovac
Dani piva Karlovac - veliki pivski pereci

Osim toga, posjetitelje čeka više od 20 vrsta piva iz domaćih i inozemnih izvora te zabavnih dodatnih aktivnosti. Poruka je jasna: ako si ljubitelj piva, Karlovac te čeka!

Ružica Račić Mršo, direktorica marketinga u HEINEKEN Hrvatska, izjavila je:

Za one koji vole probati nešto novo, tu će biti i posebni šank „Svijet piva“ na kojem će posjetitelji, osim domaće novine Karlovačko Ledeno, moći isprobati 12 inozemnih piva koja se u Hrvatskoj inače ne mogu probati, primjerice najnoviji proizvod iz Slovenije Laško Burin. U ponudi Svijeta piva naći će se i tamni Laško Zlatorog, Union nefiltrirano svijetlo i tamno, te novitet Hoppy Lager. Bit će tu i Desperados Ginger, Lagunitas IPA i SOL, kao i dva austrijska piva - GÖSSER Hell i ZIPFER Märzen te dvije češke etikete Kruševice Imperial i Krušovice Černe. Uz navedene brendove, Svijet piva nudit će i ostala piva iz portfelja kompanije HEINEKEN Hrvatska: cijelu liniju Karlovačkog, Heineken, Desperados i Laško.

Za ponudu craft piva pobrinut će se pivovare Podrum i Medvedgrad.

Karlovački Dani piva će se odraziti i u specijalnim ponudama jela s pivom, raznovrsnim pivskim koktelima, glazbenim programima i kvizovima u karlovačkim restoranima, kafićima i pubovima. Tematske aktivnosti poput pivske ture "Frtalj cenera" i interaktivne igre "Pivska potraga" dodatno će obogatiti festivalsko iskustvo. 

Dani piva Karlovac 2023
Dani piva Karlovac 2023

"Pivske radionice by Karlovačko" pružit će edukativne informacije o povijesti i proizvodnji piva. Također, gastro influencer iz Karlovca, Saša Vukić (poznat kao Sašina kuhinja) održat će radionicu o pripremi hrane s pivom.

Uživaj odgovorno!

Organizatori su osigurali odgovorno uživanje u festivalu. U sklopu toga dijelit će se narukvice s oznakom "Ja sam 18+" punoljetnim posjetiteljima kako bi se spriječilo konzumiranje alkohola maloljetnicima

Osim toga, posjetitelji će pivo točiti u reciklirajuće čaše, te će moći zamijeniti 10 prikupljenih čaša za besplatno Karlovačko

Karlovačko pivo također je omogućilo prijevoz vlakom iz Zagreba do Karlovca uz simboličnu cijena povratne karte od 1,5 eura, promovirajući odgovornu konzumaciju alkohola i siguran povratak kući.

foto: Marija Leaković / Produkt i Znatko (redakcija)

Slična pitanja

1 odgovor 525 👀
1 odgovor 350 👀
1 odgovor 846 👀
2 odgovora 338 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...