Monika Kiris u rubrici Tehnologija od Monika Kiris

Koji nas program očekuje na Advanced Technology Days konferenciji u Zagrebu 2023?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Advanced Technology Daysi 18. puta u Zagrebu 2023. godine okupljaju domaću tehnološku zajednicu

29. i 30. studenog 2023., Cinestar Arena Centar (Zagreb)

Advanced Technology Days konferencija će okupiti domaće i regionalne IT stručnjake i širu ICT zajednicu. Fokus će biti na suvremenim tehnološkim trendovima, uključujući umjetnu inteligenciju, analizu podataka i strojno učenje, cloud infrastrukturu, razvoj softvera i kibernetičku sigurnost

Advanced Technology Days konferencija (2022. godine)
Advanced Technology Days konferencija (2022. godine)

Tijekom konferencije, sudionici će imati priliku prisustvovati više od 60 predavanja, susresti se s istaknutim domaćim i međunarodnim stručnjacima i družiti se.

Na konferenciji će predstavnici WeAreDevelopers govoriti o ulozi developera u oblikovanju budućnosti poslovanja putem inovacija i disruptivnih tehnologija. Također, bit će održane panel diskusije o aktualnim temama iz tehnološkog svijeta kao što su umjetna inteligencija i kibernetička sigurnost.

Jedan od predavača na konferenciji bit će Ivan Burazin, osnivač Infobip Shift konferencije i direktor za developersko iskustvo u Infobipu. Burazin će podijeliti svoje spoznaje o prednostima alata Daytone, koji omogućuje standardizirano razvojno okruženje i olakšava developerima fokusiranje na bitne zadatke i projekte, umjesto gubljenja vremena na zadatke koji nisu direktno povezani s razvojem softvera.

Sadržaj konferencije kreira se putem nominacija – svi koji žele podijeliti svoje znanje imaju još samo 8 dana da nominiraju svoje predavanje putem web stranice jer su nominacije otvorene do 15. rujna

Službeni raspored predavanja bit će objavljen u listopadu.

Više o konferenciji pogledajte ovdje, a o kupovini ulaznica možete pročitati ovdje.

+7 glasa
Dina Kljajić od Dina Kljajić

18. Advanced Technology Days donose pregled inovacija i novosti iz IT svijeta

18. izdanje konferencije donijet će 60-ak predavanja o primijenjenoj umjetnoj inteligenciji, podacima i strojnom učenju, cloud infrastrukturi, razvoju softvera i kibernetičkoj sigurnosti

18. Advanced Technology Day 2023

Advanced Technology Days konferencija u zagrebačkom Cinestar Arena Centru 18. puta će okupiti međunarodne i regionalne IT stručnjake te domaću tehnološku zajednicu. Više od 600 sudionika moći će birati između 60-ak predavanja koja će donijeti pregled inovacija, novosti i rješenja iz svijeta tehnologije.

Dvodnevni program odvijat će se u 5 paralelnih programskih smjerova, a ključne teme će biti primijenjena umjetna inteligencija, podaci i strojno učenje, cloud infrastruktura, razvoj softvera i kibernetička sigurnost. U kreiranju sadržaja ovogodišnjeg izdanja konferencije prvi puta će kao partner sudjelovati WeAreDevelopers. Jedna od najvećih svjetskih organizacija za razvojne inženjere upotpunit će već tradicionalno bogat sadržaj konferencije nekim novim imenima.

ATD je reputaciju izgradio na inženjerskom pristupu temama pa sudionici mogu očekivati niz demonstracija, primjera iz prakse i prolazak kroz najnovije trendove unutar odabranog tehnološkog područja. Damir Dobrić (Daenet) predstavit će mogućnosti Microsoft Semantic Kernela i Azure OpenAI-ja za izradu inteligentnih aplikacija koristeći bilo koji programski jezik te na stvarnom primjeru demonstrirati kako izraditi aplikaciju obogaćenu najnovijim mogućnostima umjetne inteligencije. Jasmin Azemović (HTEC Group) odgovorit će na pitanje kako započeti karijeru na području kibernetičke sigurnosti. Stručnjaci za sigurnost posljednjih nekoliko godina najtraženiji su u industriji, a predavanje će se baviti time kako nadograditi vještine na području kibernetičke sigurnosti i sigurnosti u oblaku te predstaviti ključne sigurnosne standarde kao što su ISO 27001 i SOC2.

Reinforcement learning je grana strojnog učenja koja pokazuje najviše potencijala za izradu inteligentnih robota, a trenutno se primjenjuje na područjima robotike, upravljanja resursima i umjetne inteligencije u igrama. Marko Lohert (Ekobit) sudionike predavanja će upoznati s prednostima i izazovima koji stoje na putu primjene ove tehnologije. Adam Jackson (Green Software Foundation) tijekom svog predavanja govorit će o pojmu “zelenog softvera” - softvera pisanog po principu minimalnog utroška energije i utjecaja na okoliš. Sudionici će moći čuti savjete te upoznati alate i najbolje prakse koje će moći primijeniti da njihov softver postane "zeleniji”. Na www.advtechdays.com svakodnevno se ažurira popis odobrenih predavanja i predavača, a potpuni raspored bit će dostupan naknadno.

Svi zainteresirani do 15. listopada 2023. mogu kupiti Early Bird kotizacije po cijeni od 199 EUR + PDV. Kotizacije se mogu nabaviti putem linka, a organizator preporučuje da svi koji žele sudjelovati što prije rezerviraju svoje mjesto jer su kotizacije za lanjsko izdanje bile rasprodane tjedan dana uoči početka.

Konferenciju organiziraju MPG, Nephos i Unitfly. Sponzori i partneri ovogodišnje konferencije: WeAreDevelopers, Infobip i Telemach.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...