29 pregleda
Goran Gonar u rubrici Politika od Goran Gonar

Zanima me kako razmišljate. Da li mislite da naša Vlada poduzetnicima daje novac kroz subvencije ili taj novac raspoređuje

Da objasnim.. Raspoređuje znači uzima poduzećima i onda rasporedi hoće li im dati dio, i koliko, a ostalo raspoređuje drugim potrebama Vlade.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Odlično pitanje Gorane - Osobno me ta tema intrigira godinam, pa ču probati objasniti što kraće i zašto. Vlada raspiše određeni ,,natječaj,, i odredi kriterije za dodjelu NEPOVRATNIH novčanih sredstava privrednicima - 1. tu je prekršen ustav, jer smo po njemu svi jednaki i imamo ista prava - ali, pravo na ovaj novac dobiju određeni privrednici - ne svi. Ja sam stajališta, da se nesmijU davati NEPOVRATNA novčana sredstva - pomoči privrednicima - da, ali, ne - nepovratno. Zašto se nije uzeo model, da taj novac vratiš, beskamatno, po sistemu - kad prve godine ostvariš dobit od xx eu. da ti se od tog novca npr. 20% odbija, i vrača u kasu iz koje si dobio ta sredstva. To bi bio jedan ,,fond,, u koji bi država svake godine ubacivala određena srdstva, i s time bi bio sve jači - a, korisnici bi bili zadovoljni, kad dobiju 100 tisuča eura beskamatno, a vračaju po navedenom sistemu, kroz taj način, i ustav bi bio ispoštovan - meni je neshvatljivo da država nekome da pra milona - nepovratnih sredstava,, a dok recimo ti tražiš od HBOR-a kredit, - ne, nepovratna sredstva, i nemožeš ga dobiti. Za mene je to ,,kupovanje,, budučeg lokalnog močnika koji če u narednim godinama biti glavna snaga Stranke koja mu je dala ta nepovratna sredstva. Tema je preduboka, da bi ju mogao u detalje obrazložit na ovaj način - ali, sve se svodi na to, da pitaš bilo kojeg privatnika, kako bi reagirao da mu država da određena , beskamatna sredstva, koja če vračati iz dobiti firme u određenom postotku - na taj način, povratom tih novaca i godišnjim državnim ubacivanjem novog novca - taj ,,fond,, bi bio sve jači i moga bi podmirivati svake godine sve sve više privatnika sa potrebnim financijskim sredstvima.
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...