Monika Kiris u rubrici Društvo od

Gdje je novo sjedište Hrvatske Pošte izvan Zagreba?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od

Nakon 120 godina sjedište Hrvatske pošte preseljeno u Veliku Goricu

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu novo sjedište HP – Hrvatske pošte d.d. je od 8. rujna u Velikoj Gorici u Nacionalnom skladišno-sortirnom centru u Poštanskoj ulici 9

Nacionalni skladišno-sortirni centar
Nacionalni skladišno-sortirni centar

Na parceli Novoga sortirnog centra površine 70.200 m2 nalazi se kompleks površine 38.200 m2 koji obuhvaća sortirnicu, visoko regalno skladište, poštansku i paketnu logistiku, IT i podatkovni centar te podršku poslovanju. 

Danas u Velikoj Gorici radi 1700 radnika Hrvatske pošte.

Važnost Nacionalnoga skladišno-sortirnog centra najbolje pokazuju partnerstva s brojnim domaćim i globalnim igračima u e-trgovini koji su prepoznali iskorak Hrvatske pošte, posebice u paketnom poslovanju koje raste 30% godišnje

Hrvatska pošta je pravovremenom investicijom stvorila temelje za potpunu transformaciju u tvrtku koja se fokusira na svoje korisnike i sada ima vodeću poziciju na tržištu dostave paketa, što predstavlja ključnu komponentu u poštanskom i logističkom sektoru kako u sadašnjosti, tako i u budućnosti.

Investicijski ciklus koji je pokrenut prije sedam godina još uvijek nije dovršen, a ulaganja u ljude, tehnologiju i infrastrukturu u vrijednosti od 200 milijuna eura transformiraju Hrvatsku poštu u modernu logističku tvrtku koja se prilagođava potrebama svojih korisnika i zaposlenika. 

Nova korporativna strategija za razdoblje do 2030. godine usmjerena je na daljnju digitalizaciju vlastitog poslovanja i tržišta u cjelini, unaprjeđenje radnih uvjeta te naglasak na održivom poslovanju.

foto: PR HP

Marin Duganđija od
Decentralizacija?!
Odlazak iz Metropole preko noći?
Vratiti će se oni još...‌

Slična pitanja

1 odgovor 202 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...