Milan Šaljivđija u rubrici Kupovina od

Ne znam da li je ovo pravno ili filozofsko pitanje, :) ali sam ga postavio: Hoće li prvoj hrvatskoj trgovini bez djelatnika biti zabranjen rad nedjeljom? Možda se već zna, ali ne znam ja. :D

Marin Duganđija od
...pa dobro pitanje‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Josipa Šagud od

Još nije sigurno za ubuduće, ali trenutno Konzum Smart ima radno vrijeme od ponedjeljka do subote od 8 sati do 21 sat, a nedjeljom od 8 do 13 sati. Iz Konzuma nisu htjeli previše komentirati rad nedjeljom te su samo istaknuli činjenicu da je ovakva trgovina tek u testnoj fazi.

+10 glasa
Borna Matić od

Ako je automatiziran kao aparati automati za piće i grickalice koji rade ne samo nedjeljom, već od 0 do 24.... Onda bi kao prvo ovaj dućan trebao raditi isto kao i Konzum na Črnomercu od 0 do 24.

E sad, ako tamo ipak netko radi, neka kontrola, nadzor, čistačica... Onda zato i ima radno vrijeme od 8 do 21 sat. A to znači da ipak nije automatizirana 100% kao ti automati za piće i grickalice, te će po meni spadati pod dućane koji imaju zabrane rada nedjeljom. 

+4 glasa
Ivona Jagatić od
Iako je trgovina bez djelatnika, ipak netko je mora otvoriti i zatvoriti.

U Japanu ima mnogo takvih trgovina, bez i jednog radnika u njoj.

Budući da je nedjelja dan Gosoodnji, te je u mnogim slučajevima neradan dan, to se neće odnositi i na trgovine bez djelatnika, ali kako takva trgovina ne bi predstavljala veliku konkurenciju, trebala bi slijediti standarde kao i ostale trgovine.

Slična pitanja

2 odgovora 640 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...