136 pregleda
Mila Validžić u rubrici Kozmetika i estetika od Mila Validžić

Pitanje za žene u braku.... Kako uspijevate održavati svoju vitku liniju dok svakodnevno kuhate za obitelj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Nikša Bekavac od Nikša Bekavac

Nisam žena u braku, no evo par zrnaca mudrosti iz struke: bitno je planirati i biti dosljedan. Obroci trebaju biti balansirani i sadržavati dovoljno proteina, zdravih masti i složenih ugljikohidrata. Uključite svakako raznovrsno povrće i voće kako biste osigurali da svi unose dovoljno vitamina i minerala. Koristite metode kuhanja poput pečenja u pećnici, kuhanja, na pari da smanjite dodavanje dodatnih masnoća. 

Obratite pažnju na veličinu porcija za sebe, čak i kad kuhate obilnije obroke za obitelj.  Pokušajte smanjiti unos prerađene hrane i šećera. Pobrinite se da imate dostupne zdrave grickalice, kao što su sveže voće, povrće ili orašasti plodovi (u umjerenoj količini!), za između obroka. 

Također, zbog zdravlja tijela i duše budite aktivni u svakodnevnom životu - razne vježbe i aktivnosti (šetnja, trčanje) koje vam pomažu održavati mišićnu masu i sagorjevati kalorije. 

Kuhanje kod kuće također pruža sjajnu priliku za eksperimentiranje sa novim, zdravim receptima koji mogu postati omiljeni obitelji. Na kraju, zapamtite da je važno pronaći radost i zadovoljstvo u pripremi obroka za ljude koje volite, dok istovremeno činite dobro i za svoje tijelo.

Branka Begić od Branka Begić
Niti žena, a niti u braku :) Podsjetilo me na nešto... :)
Darija Gorić od Darija Gorić
Ovo je praktički nemoguće. Bolje mi ne kuhati. :)
Milan Šaljivđija od Milan Šaljivđija
"Nisam žena u braku..." ali bi ju probao :P
Borna Matić od Borna Matić
Dobar je savjet. Samo ga se trebate držati.
+5 glasa
Sarah Rončević od Sarah Rončević
odabran od Mila Validžić
 
Najbolji odgovor
Žena jesam, ali u braku nisam. No s obzirom da svakodnevno kuham za obitelj pa vam mogu podijeliti neke savjete kako možete održavati zdrave prehrambene navike.
Uravnotežena prehrana-Pokušajte uključiti raznolike namirnice poput voća, povrća, cjelovitih žitarica, proteina i zdravih masti u svoju prehranu.
Kontrolirane porcije- Pazite na veličinu obroka kako biste izbjegli prejedanje. Važno je slušati tijelo i prepoznati kada ste siti.
Redoviti obroci- Nemojte preskakati obroke, jer to može dovesti do prejedanja kasnije tijekom dana. Redoviti obroci održavaju razinu energije stabilnom.
Smanjenje unosa šećera- Pokušajte ograničiti unos rafiniranog šećera i zaslađenih napitaka te se umjesto toga okrenite prirodnim izvorima slatkoće poput voća.
Fizička aktivnost- Redovita tjelovježba, poput šetnje, trčanja, plivanja ili vježbanja, ključna je za održavanje vitke linije i općenito zdravog načina života.
Dovoljno tekućine- Pijte dovoljno vode tijekom dana. To pomaže u održavanju hidratacije, a ponekad može smanjiti osjećaj gladi.
Kuhanje kod kuće- Pokušajte kuhati kod kuće što je više moguće kako biste imali kontrolu nad sastojcima i prehrambenom vrijednošću obroka.
Borna Matić od Borna Matić
kad ćeš biti u braku sigran sam da biti će ti drugačije ;)
Dario Barić od Dario Barić
A ti Borna, vidim da si aktivan ovdje, ali mogu ti sa sigurnošću reći kad ćeš ti biti u braku sigurno nećeš tu komentirati :P :D ;)
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...