Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris

Što nudi projekt Olive Touch u Malinskoj na otoku Krku?

Borna Matić od Borna Matić
...to što nudi, pitanje hoće li tko kupiti:)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+17 glasa
Adriana Horvat od Adriana Horvat

Projekt Olive Touch u Malinskoj obilježava se četiri vikenda u listopadu. Svake subote u 10:00 oni koji žele sudjelovati se ukrcaju na turistički vlakić kojim se zatim odlazi u maslinike ULTA i Porat. Zatim se, uz upute vlasnika maslinika, kreće u berbu maslina. Berači sudjeluju u berbi, prikupljanju i pripremi plodova za obradu. Turiste se upute u nekadašnji način proizvodnje maslinovog ulja te se upoznaju s moderniziranim sustavom. Zatim se izlet nastavlja u interpretacijskom centru DuBoak te slijedi kušanje lokalnih specijaliteta, maslinovog ulja i Olive Touch poklon. Cijena za sudjelovanje se kreće oko 30 eura.

+15 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Olive Touch - jedinstveno iskustvo zbog kojeg poželjeti posjetiti Malinsku na Krku! 

Mjesec listopad je u općini Malinska Dubašnica u znaku jedinstvenog programa Olive Touch koji na jedinstven način spaja tradiciju, doživljaj i destinaciju, a koji četiri vikenda u listopadu pretvara u najpopularnije mjesto za odmor i super zabavu na Kvarneru. 

Olive touch Krk
Olive touch - otok Krk

Olive Touch izlet započinje svake subote u 10:00 sati, kada se zainteresirani ukrcaju u turistički vlakić koji ih odvede do maslinika.

Berba maslina
Berba maslina

U Masliniku, vlasnik Branko Jud i njegova supruga dočekuju i podučavaju zainteresirane kako se beru masline. Nakon završetka berbe, pripremaju se plodovi koji se zatim šalju u uljaru, koja vrlo brzo pretvara masline u ulje. 

Branko Jud i njegova supruga
Branko Jud i njegova supruga

No, u prošlosti su konji prevozili masline u tradicionalni mlin koji više nije u funkciji. Domaćini Biserka i Ivica će pokazati kako se nekada prerađivala maslina i kako se živjelo u Malinskoj i Dubašnici.

Interpretacijski centar 'DUBoak'

Interpretacijski centar 'DUBoak'

Izlet Olive Touch nastavlja se posjetom interpretacijskom centru 'DUBoak'. Ondje se može razgledati izložba o maritimnoj baštini i spoju šuma i mora, te kušati lokalne specijalitete i maslinovo ulje.

DUBoak 2023

Nakon završetka izleta u hotelu će zainteresirani moći uživati u bogatom gastro i wellness programu po posebnim cijenama tijekom tzv. 'mjeseca maslina'. Avanturistima je dostupna i vođena interpretacijska šetnja, dok je za obitelji tu kružna šetnja (4 km) koja uključuje razgledanje šuma i priču o načinu gospodarenja šumama na Krku.

Foto: Znatkova redakcija

Slična pitanja

1 odgovor 96 👀
2 odgovora 600 👀
1 odgovor 224 👀
1 odgovor 306 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...