Dina Kljajić u rubrici Umjetnost i kultura od

Zašto bi svatko tko je imalo znatiželjan i dođe u grad, u Ljubljanu, trebao turistički posjetiti dućan sa starom tiskarom u centru uz samu rijeku? (eng. Old Print Shop)

  • Naziv: TipoRenesansa
  • Adresa: Breg 22, Ljubljana

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+13 glasa
Monika Kiris od
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Studio tipoRenesansa uz Ljubljanicu

U zadnje se vrijeme u turizmu sve više naglašava važnost doživljaja kao načina da se istinski upozna grad koji posjećujete i da se stvore trajne uspomene. Kako biste ostavili dubok dojam i obogatili svoje sjećanje na Ljubljanu, u samom srcu grada imate priliku sudjelovati u raznim kreativnim radionicama obrtnika.

Radionica "Budi tiskar na jedan dan"
Radionica "Budi tiskar na jedan dan"

Na raspolaganju su vam posjete jedinom ljubljanskom kišobranaru, zlataru, srebrnaru, lončaru, tkalcu i tiskaru, koji će vam omogućiti uživanje u zabavi i učenju mnogo toga o Ljubljani. Naravno, nemoguće je posjetiti sve radionice odjednom, zato trebate odabrati onu koja vas najviše zanima.

Primjerice, u ponudi je i radionica "Budi tiskar na jedan dan" u Studiu tipoRenesansa pored rijeke Ljubljanice. Ova radionica je idealna za sve uzraste i priča priču o stoljetnom zanatu tiskarstva. 

U drvenim ladica vidjet ćete stotine malih olovnih i drvenih slova, interpunkcijskih znakova, citata i razmaka. Također, razgledat ćete tiskarske strojeve koji bi mogli biti muzejski eksponati. 

Shvatit ćete koliko je analogni tisak bio izazovan, čak i težak, a najzanimljivije od svega je to da ćete imati priliku isprobati ovu staru tehniku. 

radionica "Budi tiskar na jedan dan"
Radionica "Budi tiskar na jedan dan"

Uz pomoć majstora, uputit ćete se u rad s drvenim slovima i stvarati s njima. Uz pomoć valjka, nanosit ćete boju na slova i zatim će valjkom za tisak preći preko papira, otkrivajući jedinstvenu kreaciju. Moći ćete se dalje igrati s oblicima, bojama i sjenčanjem, stvarajući nezaboravno iskustvo.

Osim ovakvih radionica, u društvu odraslih, ne propustite priliku za vođeni obilazak i radionicu o ginu i whiskeyju u jedinoj destileriji gina i whiskeyja u Ljubljani po imenu Broken Bones.

Nemojte propustiti ovakve radionice kojem su vam u ponudi, idite na neku od njih i naučite nešto novo! 

Foto: Znatkova redakcija

Hrvoje Hladnik od
Odličan je voditelj studija jer ima super prezentaciju i odlična je interakcija tokom iste. Puno programa za turiste kojima se na zabavan način predstavlja tisak, štampanje i tipografija kroz povijest pa sve do danas. Svakako posjetite! :)

Slična pitanja

3 odgovora 1.0k 👀
2 odgovora 438 👀
1 odgovor 228 👀
2 odgovora 541 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...