80 pregleda
Katarina Pofuk u rubrici Obrazovanje od Katarina Pofuk
Smatrate li da je potrebna reforma u području matematike u osnovnim i srednjim školama?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Goran Gonar od Goran Gonar

Jasno da smatram da je potrebna reforma u području matematike u osnovnim i srednjim školama jer trenutni sustav poučavanja matematike u Hrvatskoj nije dovoljno učinkovit. Mnogi učenici imaju poteškoća s razumijevanjem i primjenom matematičkih pojmova i formula, a obrazovanje treba općenito prilagoditi da se učenici efikasno pripremaju za nove izazove 21. stoljeća.

Držim tu da učenici trebaju razumjeti kako i zašto funkcionira matematika. A ne samo zapamtiti formule! Trebaju nadalje imati priliku primijeniti svoje matematičke vještine u stvarnim situacijama (npr. kod programiranja igrica). I gdje vidim najveći otpor - učitelji matematike trebaju biti modernije obučeni - ne odjećom ;), već vještinama i znanjem o primjeni matematike.

Sve to skupa oko reforme u obrazovanju (pa i u matematici) ne ide glatko jer reforma u području matematike je kompleksan proces. On zahtijeva suradnju svih u obrazovnom sustavu - i učitelje, i učenike, ali i roditelje i, naravno - političare!

+2 glasa
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
potrebna je reforma celokupnog školstva ali počevši od matematike jer sva djeca Balkana se žale na matematiku pa je nemoguće da je problem u svakom djetetu a da nije problem u planu rada i matematika je nešto što zapravo udaljem nekom školovanju nije potrebna većini ljudi potrebna je možda nekome ko se bavi fizikom hemijom arhitekturom astronomijom i ekonomijom ali ostatak života i nije toliko potrebna kao što nije potrebna ni znanje na primer o trigonometri limesu i tako dalje dosta su se djeca preopterećuju po pitanju učenja a zapravo to gradivo odmah potisnu nakon dobijanja ocjene i ne sećaju ga se A niti im to koristi kada u životu i zašto učiti nešto i dobivati stres i uzalud trošiti vrijeme na nešto što neće imati apsolutno nikakve koristi
+1 glas
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Smatram da je potrebna reforma u području matematika u osnovnim i srednjim školama.

Učitelji, odnosno profesori bi trebali biti jadniji u iznošenje objašnjenja zadataka te bi matematika trebala biti moguća svima za na učiti.

Naravno, bilo bi dobro uvesti izborni porgaram iz matematike za sve one koji vole matematiku i žele je naučiti više i žele upisati matematički studij i baviti se matematičkom znanosti u budućnosti.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...