Redakcija u rubrici Financije od Redakcija

Koje će teme biti obuhvaćene na FinTech konferenciji Money Motion 2024.? #MoMo2024

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+17 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Money Motion konferencija, koja se vraća u Zagreb, će na zagrebačkom Velesajmu okupiti više od 2500 stručnjaka, poduzetnika i entuzijasta FinTecha. 

Izložbeni prostor ove konferencije iznosi 1500 m2, a na toj površini će se odvijati bogati sadržaj. Tematika konferencije je široka, pokrivajući teme poput:

 • bankarstva, 
 • osobnih financija,
 • privatnosti,
 • kibernetičke sigurnosti
 • umjetne inteligencije,
 • blockchaina,
 • digitalnog identiteta
 • InsurTecha,
 • openbankinga, kao i
 • regulatornu tehnologiju.

Tijekom same konferencije je organiziran velik broj manjih dodatnih događaja i aktivnosti koji će zasigurno biti iznimno zanimljiv i poučan. 

Foto: Money Motion

+12 glasa
Dina Kljajić od Dina Kljajić
uređen od Dina Kljajić

Kako na konferenciju Money Motion 2024 (MoMo2024) dolaze predstavnici HNB-a, vodećih regionalnih banaka i tehnoloških lidera te investicijskih fondova i udruga, znači više od 80 stručnjaka za financije i tehnologiju - fintech, očekujemo da će teme pokrivati kupovinu mobilnih bonova putem m-banking aplikacija, primjenu generativnih AI rješenja za sprječavanje značajnije više kartičnih napada, te naravno - povratak Bitcoina i rušenje njegovih vlastitih rekorda vrijednosti, ali i čak o dating aplikaciji koja povezuje ljude temeljem njihove kreditne sposobnosti.


#MoMo2024

Odgovore na sva ova pitanja očekujemo na najvećoj fintech konferenciji u regiji. Money Motion 2024 - uz potporu Nexija, OTP banke, Mastercarda, ASEE-a i Monrija - održat će se 21. i 22. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu. Tijekom 2 dana više od 80 stručnjaka izmijenit će se na tri pozornice, a 2.000 sudionika imat će priliku, osim vrhunskih predavanja, obići čak 30 prezentera u expou, uspostaviti nove kontakte i dogovore u obilježenim prostorima za networking za koje se pobrinuo House of Blockchain - jedinstveni prostor u Zagrebu za web3, kripto i blockchain entuzijaste gdje se mogu sresti, surađivati i zajednički raditi na projektima koji će oblikovati budućnost digitalne ekonomije. Nadalje, posjetitelji će se moći odmoriti u MoMo Loungeu i Food Courtu uz ukusne zalogaje.

Na tim će se lokacijama dnevni program u popodnevnim satima pretvoriti u MoMo Mingle uz hranu i piće te DJ Pips i DJ LukadeLux. Legendarni završni party u petak vraća se u popularni zagrebački Peti Kupe uz DJ Pytzek i DJ Ivna Ji

Konferenciju će otvoriti vrhunska Anna Maj, vodeći glas na fintech sceni, a otkrit će nam na koji način najnovije tehnologije mijenjaju cijeli ekosistem plaćanja. Na glavnoj će pozornici kibernetičke rizike raspraviti i definirati panel koja okuplja čak šest vrhunskih stručnjaka iz tog područja:

 • Florian Jensen,
 • Paul Moreno (Catawiki),
 • Vlatko Čanev (NLB DigIT),
 • David Capezza (Visa),
 • Belma Ohranović (Raiffeisen BANK BH) i
 • Viktor Olujić (ASSE Croatia).

Jesu li banke i fintech tvrtke i prijatelji i neprijatelji ili pak potpuni stranci, raspravit će:

 • Balázs Békeffy (OTP banka),
 • Christoph Schoefboeck (Erste banka),
 • Mario Žižek (Addiko banka),
 • Goran Varat (Podravska banka) i
 • Irina Bručić (Nexi Hrvatska).

Jutarnju kavu na pozornici s guvernerom Borisom Vujčićem popit će Božidar Pavlović, a jesu li stablecoinovi budućnost novca otkrit će Nadiem Sissouno iz MentoLabsa i Nikola Škorić iz Electrocoina.

Zanimljiv dio programa svakako će biti i natjecanje obećavajućih startupova iz čak 12 zemalja, koje će se održati na Startup pozornici tijekom prvog dana konferencije, a nagrade - od novčanog fonda u vrijednost od 10.000 eura do dodatnih nagrada Infobipa i Microsofta - bit će dodijeljene na kraju drugog dana konferencije na glavnoj pozornici.

Kako je Money Motion upravo odraz zajedničkog napretka fintech zajednice, smatra Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj koji Money Motion također prati od samih početaka: 

"Nas u Mastercardu duboko je inspirirala razina angažmana, inovacija i suradnje koju smo prošle godine doživjeli u Laubi. Uzbuđeni smo što ćemo na toj osnovi i ove godine dalje istraživati teme inovacija i budućnosti digitalnih plaćanja. Budući da smo u središtu tih razgovora, nastavljamo oblikovati i biti oblikovani tehnologijama plaćanja - i pritom osiguravamo vrijednost i potrošačima i našim partnerima."

Uz organizacijski tim konferencije još od prošle godine stoji i OTP banka čiji će predstavnici u ovogodišnjem programu naglasiti važnost prihvaćanja tehnoloških napredaka za razvoj i relevantnost banaka krajnjim korisnicima.

"Promjene su stalna kategorija, ali nikada nisu bile brže nego u današnjem vremenu. Konferencije koje okupljaju stručnjake i pionire u inovacijama, koje omogućuju susrete, izmjene mišljenja i iskustava su bitne kako bismo osigurali svoje mjesto na samom vrhu tržišta u svom području industrije ili interesa. Bankarstvo se digitaliziralo, zahvaljujući tome usluge za  klijente postaju brže i jednostavnije za korištenje, ali ne smijemo izgubiti dodir i kontakt s klijentima u svrhu omogućavanja najbolje moguće usluge za svakog pojedinačnog klijenta. Na Money Motion konferenciji svi imamo priliku doživjeti, saznati i podijeliti najvažnije informacije o budućim koracima kako na najbolji način oblikovati svoju digitalnu budućnost. Zato smo tu i zato podržavamo i pomažemo ostvariti ovakva događanja u Hrvatskoj."

...izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

Za kraj, predsjednik uprave ASEE-a Igor Gržalja je dodao:

"S ponosom ponovno podržavamo Money Motion konferenciju koju smo s velikim žarom i entuzijazmom gradili od samih početaka. Drugu godinu zaredom uspjeli smo okupiti impresivna imena iz fintech industrije, pružajući neusporedivu platformu za umrežavanje i razmjenu ideja. Ponosan sam što, uz našu podršku, Money Motion Zagreb i Hrvatsku stavlja na mapu svjetske fintech zajednice te sam siguran kako će konferencija s nama rasti još dugi niz godina".

Ulaznice za Money Motion 2024 dostupne su za 249 € na službenim stranicama konferencije. Ukoliko za konferenciju planirate putovati u Zagreb, posjetite službene stranice konferencije kako biste iskoristili popuste osigurane u partnerskim hotelima.

+5 glasa
Hrvoje Hladnik od Hrvoje Hladnik

Kao što znate jer Znatko je medijski pokrovitelj - ove 2024., dva dana - 21. i 22. ožujka - u Zagrebu se održava najveća regionalna fintech konferencija - Money Motion 2024 koja uz dva dana bogatog programa s više od 90 govornika na 3 pozornice i natjecanje startupa iz 12 zemalja, priprema vrhunski popratni program koji će osigurati izvanredno iskustvo za svih 2000 sudionika. No, dosta o faktima, fokusirajmo se na odgovor odnosno teme koje čekaju sve posjetitelje.

Jesu li banke dinosauri ili možda neka nova vrsta tehnoloških kompanija? Meni osobno prilično zanimljiva tema panela na kojoj sudjeluju predstavnici vodećih regionalnih bankara. Nadalje, biti će i tema o stvarnoj budućnost novca, a o kojoj će govoriti predstavnik HNB-a, HANFA-e, ali i vodećih kripto kompanija na internacionalnoj sceni. Istovremeno na Startup pozornici će se tijekom prvog dana MoMo2024 govoriti o potencijalu investiranja u startup, ali i njih 15 natjecat će se za nagradni fond od 10.000 eura i partnerske nagrade Infobipa i Microsofta. Tijekom drugog dana na pozornici FinTech 2030, doznat ćemo sve o budućnosti koja je iza ugla, a pogotovo koje blockchain prilike namjeravamo iskoristiti.

Toliko o temama ovogodišnje konferencije.


Money Motion 2024 je organiziran uz potporu Nexija, OTP banke, Mastercarda, ASEE-a i Monrija, dok uz ostale medijske partnere posebno ističem Znatka koji od porve godine podržava ovu konferenciju.

Slična pitanja

1 odgovor 313 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...