Dina Kljajić u rubrici Softver od Dina Kljajić

Trebaju li pametni strojevi (umjetna inteligencija) psihoterapiju? Da li se to i dalje zove psihoterapija kada nisu ljudi u pitanju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Fatima Kapić od Fatima Kapić
Umjetna inteligencija i drugi strojevi nemaju potrebu za psihoterapijom. Ni jedan robotički stroj nema potrebu za tim lično,jer oni nemaju emocije pa ni takvu vrstu problema. Ti sistemi i strojevi su programirani samo za pružanje informacija , a to što za neke stvari kažu žao mi je, molimo posavjetujte se ... ne znači da imaju emociju nego im je to čisto neka vrsta fraze ili izraz kako bi kod nas stekli neku vrstu povjerenja.

Živa bića koja imaju emocije , a najviše čovjek su oni kojima treba psihoterapija: imaju sopstveni razum koji nije programiran,imaju dušu i emocije.

Jedino kad bi trebao psihoterapeut AI-u je da pruži neko znanje koje nemaju kako bi uvrstili u svoju arhivu znanja i kako bi opet pomogli ljudima.

Robotizovanim strojevima je psihoterapija jedino ažuriranje podataka
Mario Bedeković od Mario Bedeković
Možda je samo psihoterapija robota upravo ažuriranje podataka - novi naziv kao što smo izmislili "cloud" (oblak) za neki tamo fizički hardverski server negdje daleko. :D
+9 glasa
Ivica Grbavac od Ivica Grbavac
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Trebaju, ali tada se to ne bi zvala terapija nego servisiranje.

Terapija se odrađuje uz razgovor sa psihijatrom, a servisiranje bi se radilo direktnim pristupom strojnog sklopa. Također, drugačije bi se stvari trebale popravljati. Umjetnu inteligenciju možemo servisirati sa naprimjer, novim podatcima. ChatGPT ili GPT 3.5 nije primao nove podatke od prvog mjeseca 2022., znači već 2 godine ništa novo ne zna.

Slična pitanja

2 odgovora 441 👀
3 odgovora 698 👀
5 odgovora 426 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...