Redakcija u rubrici Pravo od

Da li je hrvatski Sabor RH raspravio izvješće Pučke pravobraniteljice za 2022. godinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

Hrvatski sabor još uvijek nije raspravio izvješće pučke pravobraniteljice Tene Šimonović Einwalter za 2022. godinu, čime je nastavljen trend neažurnosti u njihovu raspravljanju... 

Naravno, to ima negativan utjecaj i na provedbu njenih preporuka - iako Ustav RH pučku pravobraniteljicu određuje kao opunomoćenicu Hrvatskog sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda, samostalnu i neovisnu u radu.

Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter je podnijela novo godišnje izvješće Hrvatskom saboru za 2023. godinu. Izvješće pučke pravobraniteljice za 2023. godinu obuhvaća analizu stanja ljudskih prava u zemlji te nudi čak 147 preporuka.

Prema Zakonu o pučkom pravobranitelju, godišnje izvješće mora se podnijeti do kraja ožujka, što je ove godine u vrijeme kada je Hrvatski sabor raspušten i raspisani su parlamentarni izbori. 

Pučka pravobraniteljica želi naglasiti potrebu ažurne rasprave o izvješću u Hrvatskom saboru u budućnosti, stoga će ovo Izvješće predstaviti javnosti na konferenciji za medije nakon konstituiranja novog saziva Sabora. 

Boris Marović od
....a trebali su :(
Dario Barić od
Nije?!? A kako će sada ovako raspušten prije izbora? :D

Slična pitanja

1 odgovor 218 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...