Redakcija u rubrici Turizam i putovanja od

Što raditi vikendom u Rogatecu (Slovenija)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Fatima Kapić od
U Rogatecu vikendom, naročito subotom u sklopu cijene karte za obilazak dvorca uračunate su i aktivnosti za cijelu obitelj. Moguće je izradit svoju glinenu posudu i dvor se obilazi sa audio vodičem. Dvor je napravljen u baroknom stilu. Najmlađima se nudi neki vid VR koji im omogućava da obilaze dvor s animiranom junakom

Cijelo mjesto je povijesno i utvrde postoje još u doba Rimljana a u srednjem vijeku vlastele su se borile za prevlast nad ovim mjestom.

Osim toga moguće je posjetit muzej na otvorenom koji liči na omanje etno selo i tu je moguće naučit tkati, kovati, plesti, izrađivati glinene posude.

Moguće je i automobilom doći do Donačke gore i Rudijevog doma gdje se može bacit pogled na Zagreb s obzirom da je ova destinacija od Zagreba udaljena 50km.

Može se posjetit i restoran PodGoro u vlasništvu obitelji Kitak-Nataše i Izidora. Tu u ponudi imaju i tradicionalna jela. Nalazi se na  mjestu gdje je naljepši zalazak sunca. A uz to se tokom zalaska sunca čuje zvuk harmonike.
Dina Kljajić od
Ne moraju samo najmlađi probati "neki bid VR-a". Može biti i za neke malo starije od najmlađih :)
Mario Bedeković od
Baš čitam kod njih, super su to osmislili za najmlađe. Samo to je više MR (mixed reality) nego VR. Ili AR... ne znam kako točno to radi.‌
+10 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

Vikend u Rogatecu nudi raznolike aktivnosti koje će ispuniti svaku obitelj ili par tražeći avanturu i jedinstveno iskustvo. Smješten samo 50 km od Zagreba, Rogatec je lako dostupna destinacija bez potrebe za slovenskom vinjetom.

Rogatec
Rogatec

Po dolasku, posjetitelji mogu istražiti bogatu povijest Rogateca, počevši od rimskih vremena kada je bio važna vojna utvrda, pa sve do srednjovjekovnog razdoblja kada je postao poznato trgovinsko središte. Danas, mnoge kulturno-povijesne znamenitosti poput renesansno-baroknog dvorca Strmol, ruševina burga Rogatec, te crkve sv. Jerneja i sv. Hijacinte, svjedoče o prošlosti ovog područja.

Dvorac Strmol
Dvorac Strmol

Jedan od vrhunaca posjete je dvorac Strmol, o kojem više možete pročitati na poveznici.

Nakon dvorca, posjetitelji mogu istražiti najveći Muzej na otvorenom u Sloveniji. Smješten je u autentičnom štajerskom krajoliku te čuva tradicionalne arhitektonske objekte tipične za područje doline Sutle od 19. do sredine 20. stoljeća. 

Nakon obilaska muzeja, vrijeme je za tradicionalni ručak u jednoj od lokalnih kuća, gdje se poslužuje enolončnica s povrćem i domaćom kobasicom. Tu se također može ispeći domaći kruh i iskusiti razne aktivnosti poput izrade instrumenata ili proizvoda od pčelinjeg voska.

Donačka gora
Donačka gora

Za ljubitelje prirode, planinari mogu krenuti na Donačku goru, o kojoj više možete pročitati na poveznici.

Kraj dana provedite u obiteljskom gospodarstvu Pod Goro, gdje možete uživati u domaćoj hrani i piću te uživati u zalasku sunca uz zvuk harmonike. 

Ako želite više informacija o opcijama za boravak u ovom šarmantnom mjestu, kliknite na poveznicu.

Foto: Znatkova redakcija

Slična pitanja

2 odgovora 140 👀
2 odgovora 62 👀
1 odgovor 37 👀
1 odgovor 325 👀
1 odgovor 321 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...