Redakcija u rubrici Turizam i putovanja od

Što posjetiti u slovenskoj regiji Prlekija? #slovenija

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

U pitoresknom dijelu Slovenije, poznatom kao Prlekija, ima mnogo toga za istražiti. Na udaljenosti od 100 kilometara od Zagreba, očekuje vas termalni izvor vode, ukusna Prleška gibanica, zvuk tamburice, degustacija finih vina i prekrasna mjesta prepuna priča o lokalnoj kulturi i tradiciji.

Ljutomer
Ljutomer

Važan dio regije Prlekija je Općina Ljutomer, udaljena svega 130 kilometara od Zagreba. Iako ime grada asocira na ljutnju, stanovnici su poznati po gostoljubivosti i bogatoj ponudi koja je savršena za kraće odmore ili vikend bijeg. Ljutomer je poznat po termalnim izvorima, vinskim cestama, jedinstvenoj Pleškoj gibanici, tamburaškom zvuku, te rijeci Muri koja oblikuje krajolik. 

Jedna od najznačajnijih atrakcija u ovom području su Bioterme, koje su u potpunoj harmoniji s prirodom, a nude smještaj u hotelu tijekom cijele godine te kompleks kuća i glamping šatora.

Pčelarski muzej Tigelj
Pčelarski muzej Tigelj 

Osim posjeta Biotermama, Prlekija nudi mnoge druge aktivnosti. U okolici Ljutomera, unutar radijusa od 15 kilometara, možete posjetiti zanimljive lokacije poput lončarije Žuman ili jedinstvenog pčelarskog muzeja Tigeli. Tu su i vinogradnički muzeji kao što je Vinogradniški in kmečki muzej obitelji Pavličić, koji pružaju uvid u bogatu povijest ovog kraja.

Tinekov brod
Tinekov brod

Rijeka Mura također oblikuje ovaj kraj, a vožnja skelom Tinekov brod omogućuje vam da upoznate zanimljive priče o lokalnom životu i tradiciji. Također, u blizini se nalazi i prekrasno područje Jeruzalemskih vinskih gorja, gdje možete uživati u prekrasnom krajoliku i posjetiti crkvu Majke Božje Žalosne.

Foto: Nikola Zoko i promo; Znatkova redakcija

Borna Matić od
Lijepo im izgleda tamo. Bolje da ih turisti ostave na miru i ne gnjave i ne uništavaju lijepu prirodu.‌

Slična pitanja

1 odgovor 478 👀
23.01.2014. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od student_ri
1 odgovor 31 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...