548 pregleda
Kuzma Topić u rubrici Sport i rekreacija od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.2k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Kad malo popratis vjesti o Hajduku svako malo osniva se neki DPH, sta bi to trebalo bit, je li isto kao i udruga, kakva su mu prava mogucnosti te kakve su mu obaveze, kako barata novcima .... ?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Petar Jenjić od Petar Jenjić [Proaktivan] (502 bodova)
DPH je skraćenica za Društvo prijatelja Hajduka, čija je najvažnija funkcija učlanjivanje navijača i priključivanje istih u projekt otkupa dionica. Može se reći da je to "produžena ruka" udruge Naš Hajduk. Putem DPH-ova u brojnim mjestima i gradovima lakše se može ostvariti kvalitetnija komunikacija s navijačima koji podržavaju projekt. Tako na primjer DPH-ovi u Slavoniji puno lakše mogu približiti klub i projekt navijačima iz Slavonije, nego što to može netko iz Splita.

Danas u svijetu ima nešto više od 60 DPH-ova. Naravno, najveći je broj u Hrvatskoj, a zatim i u državama s brojnijim hrvatskim stanovništvom, u BiH (Mostar, Travnik...), Austrija (Beč), Njemačka (Stuttgart, Koln, Berlin, Munchen), SAD (New York, Los Angeles).

Svaka udruga ima svoje vodstvo: predsjednika, dopredsjednika, tajnika, upravni odbor, itd.... Nitko nije "na plaći", sve funkcionira na volonterskoj bazi, koliko tko može doprinijeti. Osim akcija učlanjivanja, DPH-ovi npr. organiziraju i brojne humanitarne akcije.

Po brojnosti trenutno su na vrhu redom: DPH Šibenik, DPH Stuttgart, DPH Dubrovnik, DPH Sinj i DPH Mostar. Isto tako što je bitno izdvojiti: Torcida i DPH-ovi nisu jedna te ista stvar. Zajednička im je ljubav prema istom klubu, no Torcida je navijačka skupina, dok je DPH-ovi odgovaraju Našem Hajduku.

Slična pitanja

1 odgovor 195 pregleda
1 odgovor 334 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.2k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...