532 pregleda
Ivana Basar u rubrici Filmovi i serije od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko
Na hrvatskoj verziji Netflixa nema određenih serija, koje su u drugim državama dostupne i ne znam postoji li način za gledanje serija bez kupovanja VPN-a?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
uređen od Nikolina Šrajbek

Pišem korake za gledanje američkog Netflixa, dakle za gledanje serija koje su dostupne u Sjedinjenim Američkim Državama. Imajte na umu da Netflix redovito ažurira tehnologiju detektiranja VPN-ova, čime ujedno i automatski blokira stranicu ukoliko otkrije "uljez". 

1. Na računalo preuzmite željenu verziju VPN-a. Instalirajte tu verziju pa ju pokrenite. Zatim je na redu registracija, odnosno stvaranje korisničkog računa. Preporuka: preuzmite ExpressVPN zato što nudi neograničeni promet, a ujedno ima i izvanredne mogućnosti zaobilaženja postojećih ograničenja weba. ExpressVPN besplatan je za korištenje prvih 30 dana. Postoji i nekoliko drugih besplatnih opcija: 

  • Tunnelbear - dozvoljeno je samo 500 MB prometa mjesečno 
  • HideMe - dozvoljeno je povezivanje samo jednog uređaja 
  • Hotspot Shield - cijelo vrijeme iskaču oglasi 

2. Spojite se na američki poslužitelj. Svaki poslužitelj koji je na ponuđenom popisu iz SAD-a trebao bi biti odgovarajući. 

3. Na Internetu otvorite Netflix, prijavite se na korisnički račun i spremni ste za gledanje serija. 

Ivana Basar od Ivana Basar
Pozdrav, tražila sam upravo opciju bez upotrebe VPN.
+5 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Nažalost, na hrvatskoj verziji Netflixa neke serije i filmovi mogu biti nedostupni zbog različitih prava prikazivanja i drugih regulacija koje vrijede za određene zemlje. Međutim, postoje načini za pristupanje drugim verzijama Netflixa bez kupovanja VPN-a.

Jedan način je korištenje drugih streaming usluga koje imaju licencirane serije i filmove koji nisu dostupni na hrvatskoj verziji Netflixa. Među njima su na primjer Amazon Prime Video, HBO Go i Disney+. Međutim, ove usluge također mogu imati ograničenja sadržaja u pojedinim zemljama.

Drugi način je korištenje besplatnih usluga za streaming, koje su dostupne na internetu, ali u tom slučaju se treba paziti jer neke od tih usluga mogu biti nelegalne i mogu se kretati u sivoj zoni autorskih prava.

U svakom slučaju, najbolji način da se pristupi serijama i filmovima koji nisu dostupni na hrvatskoj verziji Netflixa je kupiti VPN uslugu. To će omogućiti korisniku da se poveže na poslužitelj u drugoj zemlji i pristupi sadržaju koji je dostupan na toj verziji Netflixa. Međutim, valja imati na umu da Netflix ima politiku protiv korištenja VPN-a i da postoji mogućnost da korisnik izgubi pristup Netflixu ako koristi VPN.

+3 glasa
Logan Wayne od Logan Wayne

Ako želite gledati Netflix seriju na mreži, bojim se da na svom uređaju još uvijek morate koristiti VPN. Na tržištu postoji puno opcija, možete odabrati jednu od NordVPN, Express VPN ili Surfshark. Osobno, na računalu imam VPN uslugu pod nazivom IrocketVPN, što mi omogućava da posjetim sadržaj ograničen na područje.

Naravno, ako zapravo ne želite koristiti VPN, bojim se da je jedina metoda preuzimanje TV emisija s nekih torrent web mjesta.

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...