565 pregleda
Teta Dora u rubrici Kozmetika i estetika od Teta Dora (37 bodova)
uređen od Znatko
Jesu li Catrice lakovi dobri i zašto?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+10 glasa
Ivana Basar od Ivana Basar (3.9k bodova)

Osobno preferiram Catrice lakove za nokte, najviše zbog toga što su cruelty-free brand i većina proizvoda je veganskih, što cijenim i podržavam. Imaju široku ponudu lakova za nokte i moram priznati da mi znaju trajati dosta dugo ako koristim njihov prozirni bazni lak (Catrice POWER GEL 2IN1 BAZNI LAK & NADLAK). 

catrice bazni lak

Prije nanošenja laka uvijek uredim i izgladim nokte s rašpicom, potom stavim 1 sloj baznog laka, pričekam 10tak minuta i tada nanesem 2 sloja laka u boji (između slojeva pričekam 10-15min). Poslije 2. sloja pričekam malo duže (oko 20min) za nanošenje još jednog sloja baznog laka (jer djeluje kao base i top coat). Još pričekam 10-15min da se i to posuši i to je to! 

Najdraži lakovi u boji od Catrice-a su mi: 

  • ICONails Gel Lacquer lak za nokte u boji 23 Nice Cream​

  • GOLD Effect lak za nokte u boji 02 FASCINATING GRACE

  • More Than Nude lak za nokte u boji 04 SHIMMER PINKY SWEAR 

Po popisu se vidi da više preferiram nude i neutralne tonove, ali probala sam i lakove u drugim bojama i nisu me razočarali. Ovo su samo moji osobni favoriti :) 

Lakovi u prosjeku traju malo više od tjedan dana bez popravljanja, preko ljeta ako sam više u vodi traju nešto kraće, 4-5 dana. 

Formule lakova su kvalitetne, lako i glatko se nanosi i traju dugo vremena na polici da se ne isuše. Četkica je taman dovoljno široka za lijepo nanošenje po cijelom noktu, a opet nije toliko široka da lak prelazi preko nokta (taj problem pronalazim kod Essence lakova za nokte). Sviđa mi se i kockasti oblik lakova jer se mogu uredno posložiti unutar kozmetičke ladice i ne zauzimaju previše prostora. 

+7 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (71.4k bodova)
Meni se, nažalost, Catrice lak ošteti odmah nakon nanošenja na nokat. Brzo se otkine s nokatne ploče nakon čega nokti izgledaju neuredno i kao da su nalakirani prije pet dana. Naravno da utjecaj imaju i vanjski faktori poput pranja suđa, ali vjerujem da bi za tu cijenu trebao izdržati puno duže. Koristila sam i puno jeftinije lakove koji su potrajali dva-tri dana u komadu.

Isprobala sam Catrice lak u kombinaciji s bazom iz iste linije pa je trajanje bilo nešto duže (otprilike 5 dana), no svejedno boja na noktu nije potrajala kao trajni lak.

Vjerujem da drugi imaju drugačija iskustva, budući da na mojim noktima najduže (dva+ tjedna) izdrži samo trajni lak.
+4 glasa
Paolina Rajić od Paolina Rajić (5.6k bodova)
Ja sam i više nego zadovoljna Catrice lakovima. Iz mog iskustva, optimalno je nanijeti 2-3 sloja i bez puno pranja, samo osnovni kućanski poslovi, traje minimalno 7 dana. Vrlo je važno paziti samo da se dobro osuši svaki sloj prije nanošenja sljedećeg. Imaju po meni vrlo dobar izbor boja. Također sam jako zadovoljna oblikom četkice. Omjer cijene i kvalitete čista desetka. Jedini lakovi koje zapravo potrošim, a ne kao brojni drugi koji završe u kanti jer se nakon 5 korištenja sasuše. Jedina zamjerka je dodatni poklopac koji ne razumijem čemu služi, vjerujem da mu je uloga samo estetska, a meni ta komponenta baš i ne igra ulogu tako da je to ipak jedan minus.
+3 glasa
Helena Balić od Helena Balić (532 bodova)
Poštovana,

vrlo sam zadovoljna Catrice lakovima za nokte. Neki dan nanjela jedan sloj Catrice "More than nude" (boja: Roses are rosy) laka za nokte. Jedan sloj je dovoljan da postigne prirodan izgled dok s dva nokti izgledaju kao da ste bili kod pedikerke.
U kombinaciji s baznim lakom traje duže od par dana, dok bez baznog traje par dana ovisno o tome što radite po kući. Čula sam isto tako da su veganski i korektni što se tiče tretiranja okoliša što je naravno samo plus.
Dakle, preporučam! :)

Slična pitanja

1 odgovor
Lovro Gorup 28.09.2020. pitanje u rubrici Vjera i religija od Lovro Gorup (4.4k bodova)
4 odgovora
Lovro Gorup 11.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Lovro Gorup (4.4k bodova)
1 odgovor
Lovro Gorup 22.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Lovro Gorup (4.4k bodova)
4 odgovora
Lovro Gorup 15.11.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Lovro Gorup (4.4k bodova)
1 odgovor
Lovro Gorup 01.10.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Lovro Gorup (4.4k bodova)
2 odgovora
2 odgovora
Laura Marjanović 05.08.2021. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Laura Marjanović (10.5k bodova)
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...