2.0k pregleda
Lovro Gorup u rubrici Muzika i ples od Lovro Gorup (3.4k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koji se muzički instrument smatra najlakšim za učenje (može i više njih) zbog svog jednostavnog funkcioniranja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Maja S od Maja S (2.0k bodova)

Iako se na prvi pogled čini kao instrument kojeg mogu svirati samo osobe koje su prošle nekoliko godina školovanja, klavir je je jedan od najjednostavnijih instrumenata za naučiti svirati. Kako su sve bilješke pred vama, klavir je puno lakše razumjeti nego ostale instrumente. Jedino teško u sviranju klavira je naučiti ga svirati objema rukama istovremeno i koordinirano. Zvončići ili Glockenspiel  je instrument koji se najčešće počinje svirati u ranijoj, vrtićkoj dobi. Njegove su rešetke izrađene od metala i lupkanje po njima stvara veselu glazbu.
Ukulele je jedan od najjednostavnijih, ali ujedno jeftinijih i zabavnijih glazbenih instrumenata koji se lako uči svirati. Ima četiri najlonske žice (za razliku od šest na gitari) te se vrlo brzo mogu naučiti jednostavni akordi. Također ako naučite dobro svirati ukulele, to može biti dobra odskočna daska za učenje sviranja gitare.

+3 glasa
Luka Celić od Luka Celić (505 bodova)

Iako će svaki glazbenik kao šalu govoriti da je njegov instrument najteži za naučiti, postoji statistički poredak instrumenata od najlakšeg do najtežeg za krenuti učiti u odrasloj dobi.

Kao najjednostavniji instrumenti za odrasle početnike navode se: usna harmonika, harmonika, gitara i klavir. Za te instrumente postoje razni "Tutorial" kanali i video na YouTubeu uz koje možete postepeno učiti jedan od tih instrumenata. Potonje razne instrukcije, online ili kontaktne koje će vas još bolje usmjeriti u željeni instrument. GITARU kao svrhu za zabave i današnje pjesme tj. zabavnu glazbu nije zahtjevno naučiti, potrebno je nešto sluha i osjećaja za ritam. Akordi se znatno lakše uče od nota za klasične skladbe, te na istome principu rade i klavijature, stoga KLAVIR i HARMONIKA imaju tu prednost što je instrumente s tipkama isto lako naučiti pogotovo ako se radi o pratnji sa akordima, dale dadesnom rukom svirate glavnu melodiju, a lijevom prateće akorde. Svaki stupanj više mora se učiti zahtjevnije i potrebno je više truda. USNA HARMONIKA je još jedan instrument koji spada u "laganu" skupinu, te njegovo učenje ne zahtjeva velike napore već samo kvalitetnu i redovitu vježbu. UDARALJKE su iduće po težini i za njih je već potrebno imati savršen osjećaj za ritam i sluh, dakle ako se upuštate u udaraljke morate biti sigurni da vam je ritam jača strana.

U najtežu skupinu ubrajamo PUHAČKE INSTRUMENTE za koje je potrebno raditi godinama na vaskularnoj tehnici, te je njihovo učenje najzahtjevnije od svih, iako nisu toliko "društveni" instrument i ne nalazimo ih često u rukama amatera dalje su puhači dosta traženi glazbenici.

Po cijeni instrumenata GITARA drži prvo mjesto sa svojim rođakom UKULELE koje su u zadnje vrijeme sve više popularne, a dalje dolaze KLAVIJATURE, električne ili akustične one svejedno drže višu nabavnu cijenu zbog svoje kompleksnosti izrade. Sve dalje su skupi instrumenti koje možete pronaći i po jeftinijoj cijeni ako pretražuješ rabljene instrumente, ali morate paziti da je kvaliteta često i odraz zvuka instrumenta.

Slična pitanja

1 odgovor
3 odgovora
Maja Kos 22.10.2020. pitanje u rubrici Muzika i ples od Maja Kos (6.8k bodova)
1 odgovor
Matija Kranjčić 08.08.2021. pitanje u rubrici Muzika i ples od Matija Kranjčić (16.1k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.7k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...