Ivan Gačić u rubrici Društvo od Ivan Gačić
Htio bih se pridružiti nekoj organizaciji koja traži volontere za čišćenje prirode od civilizacijskog smeća - šume, livade, potoke, plaže, podmorje... Gdje mogu volontirati oko čišćenja prirode od smeća? Kome se javiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Osim što se možete samostalno upustiti u čišćenje prirode od smeća na području u kojem živite (u obližnjim parkovima, šumama i slično), možete se priključiti i nekoj od volonterskih udruga u Hrvatskoj.

Volonterske udruge koje se bave čišćenjem okoliša i očuvanjem biljnog i životinjskog svijeta postoje diljem Hrvatske, a najpopularnije su one koje se bave čišćenjem nacionalnih parkova i parkova prirode.

Ovo su neka od mjesta u Hrvatskoj na kojima  možete volontirati, a da trenutno traže volontere:

  • Nacionalni park Mljet

U sklopu volontiranja u Nacionalnom parku Mljet, čistiti ćete većinom uvale u kojima se nakuplja smeće koje u nanosima dolazi do obale djelovanjem morskih struja i plime i oseke. Volontirati se može od travnja do listopada, a također ćete imati i uključen besplatni smještaj i hranu. Volontirati mogu i osobe s blažim oblicima invaliditeta, ali potrebna je dobra fizička sprema. Znanje engleskog jezika također nije na odmet.

  • Park prirode Telašćica

Ako se odlučite za volontiranje na Telašćici, vaša zadaća biti će prikupljanje otpada te razvrsavanje istog za recikliranje. Volontira se u lipnju, a radno vijeme je obično 8-13, šest dana u tjednu, uz moguće preinake. Prehrana i smještaj su osigurani.

  • Park prirode Lastovsko otočje

Volontirajući ovdje u lipnju, kolovozu i rujnu, čistiti ćete naplavine i tako uljepšati izgled ovog najmlađeg hrvatskog parka prirode te doprinjeti zdravlju flore i faune. Volontiranje uključuje lakši fizički rad prikupljanja smeća pa je pogodan i za osobe s invaliditetom koje imaju mogućnost isti obavljati. Smještaj nije osiguran, ali prehrana je.

 

Prijaviti se za volontiranje u Nacionalnom parku Mljet, Parku prirode Telašćica i Parku prirode Lastovsko otočje možete ovdje: http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/prijavi-se-za-volontiranje/?apply=np-mljet-cistac-mljetskih-uvala

+2 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Volontiranje je jedan dobronamjeran i pohvalan čin te mi je drago što Vas upravo zanimaju te informacije. Volontiranje je moguće u puno oblika, kao što je očuvanje okoliša (jedan od najpoznatijih oblika volontiranja), volontiranje s djecom, određenim projektima, volontiranje u bolnicama ili s nezbrinutom ili djecom s posebnim potrebama.

Ovo su neke od udruga i projekata na kojima možete sudjelovati te se prijaviti za određenu poziciju u volontiranju za očuvanje okoliša:

Slična pitanja

2 odgovora 734 👀
Margareta Jurisi 30.10.2020. pitanje u rubrici Priroda od Margareta Jurisi
1 odgovor 1.7k 👀
Znatkica 10.12.2020. pitanje u rubrici Priroda od Znatkica
2 odgovora 261 👀
1 odgovor 259 👀
1 odgovor 738 👀
Ivan Gačić 20.12.2021. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić
4 odgovora 1.0k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...