Lovro Gorup u rubrici Djeca i roditeljstvo od
Isplati li se uzimati dječje životno osiguranje?
Znatkica od
Mislim da je komplicirano i da se ne isplati. Bolje uzeti "roditeljsko" životno osiguranje.‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Darko Međimurec od

Mislim da svaki roditelj svakom svojem djetetu želi najbolje pa to uzročno-posljedično uključuje i lakši i sigurniji ulazak u svijet odraslih kroz dječju štedna polica osiguranja života, odnosno dječje životno osiguranje - sklopljena u korist maloljetnog djeteta i to najčešće do djetetovog 18. rođendana tj. punoljetnosti.

Napominjem da uz samo dječje životno osiguranje još se mogu uzeti i dodatna dječja osiguranja kao npr. osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (nezgode), lom kostiju djeteta, te osiguranje za slučaj smrti ugovaratelja osiguranja - roditelja ili skrbnika.

Kao i kod životnog osiguranja za odrasle, za dječje životno osiguranje je bitno da birate osiguravajuće društvo koje duži niz godina radi s dobiti u poslovanju i još da društvo pripisuje tu dobit bonusu u policama njihovih životnih osiguranja. 

Svakako se isplati dječje životno osiguranje jer na štednju u sklopu ovog osiguranja društvo odmah pripisuje fiksnu kamatnu stopu, ali prema trajanju ugovora. I ovisno o dobi maloljetnog osiguranika. Dobit dječjeg životnog osiguranja se pripisuje naknadno, te kreće od 3. godine ugovora pa sve do isteka (najčešće do djetetove 18. godine života).

Slična pitanja

1 odgovor 224 👀
1 odgovor 386 👀
1 odgovor 353 👀
3 odgovora 871 👀
1 odgovor 542 👀
1 odgovor 233 👀
2 odgovora 2.0k 👀
1 odgovor 544 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...