331 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Djeca i roditeljstvo od Zoran Jurić

Da li djeca nakon razdvajanja roditelja (rastava braka) u većini slučajeva stanuju s majkom zato što sustav diskriminira očeve?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Sustav definitivno ne diskriminira očeve. Svaka odluka donosi se zasebno s obzirom na okolnosti u kojoj se nalazi određena obitelj. U odluci s kime će djeca živjetu uzima se u obzir mnogo elemenata, ali svakako je važno i mišljenje te želje same djece. Djeca su uglavnom više povezana i bliska s majkom. Iako otac ima izrazito važnu ulogu u životu djeteta, ne može nadomjestiti i zamijeniti majku.
Uglavnom, sustav ne diskriminira očeve već traži najbolju soluciju za djecu, koja u većini slučajeva žele ostati s majkom u svojem dosadašnjem domu.
+7 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
prikazano od Znatko
Mislim da se ovdje ne radi o diskriminaciji već u obzir treba uzeti slijedeće faktore:

1) Koji je roditelj adekvatniji za brigu o djetetu - ukoliko imate oca koji ne zna skuhati zdrav obrok za dijete, nema naviku čistiti jer je do tada to radila žena i nema pripremljen stan za dijete, naravno da to dijete ne bi ste dodijelili ocu(Isto se naravno odnosi i na takve majke!).

2) S kim je dijete više vezano - ukoliko dijete više vremena provodi s jednim roditeljem, više će se za njega i vezati te će najvjerojatnije na pitanje "s kim bi htio/htjela živjeti?" odgovor biti upravo taj roditelj s kojim se dijete osjeća povezanije

3)Tko se bolje prilagodio novonastaloj situaciji - ako imate osobu koja se nakon rastave povukla u sebe, možda čak i na neki način zanemari sebe i svoju okolinu, ona nikako nije dobar izbor za dijete,koje je također emotivno ranjivo u tom periodu života.

Ovo su samo neke od stvari koje sustav gleda prilikom odabira skrbništva stoga osobno mislim da je to korektan način pogotovo ako je u samu odluku uključeno dijete; ipak se tu radi o njihovoj dobrobiti.
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...