177 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Djeca i roditeljstvo od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)

Da li djeca nakon razdvajanja roditelja (rastava braka) u većini slučajeva stanuju s majkom zato što sustav diskriminira očeve?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Silvija od Silvija [Ekstraktivan] (6.9k bodova)
Sustav definitivno ne diskriminira očeve. Svaka odluka donosi se zasebno s obzirom na okolnosti u kojoj se nalazi određena obitelj. U odluci s kime će djeca živjetu uzima se u obzir mnogo elemenata, ali svakako je važno i mišljenje te želje same djece. Djeca su uglavnom više povezana i bliska s majkom. Iako otac ima izrazito važnu ulogu u životu djeteta, ne može nadomjestiti i zamijeniti majku.
Uglavnom, sustav ne diskriminira očeve već traži najbolju soluciju za djecu, koja u većini slučajeva žele ostati s majkom u svojem dosadašnjem domu.
+4 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.6k bodova)
prikazano od Znatko
Mislim da se ovdje ne radi o diskriminaciji već u obzir treba uzeti slijedeće faktore:

1) Koji je roditelj adekvatniji za brigu o djetetu - ukoliko imate oca koji ne zna skuhati zdrav obrok za dijete, nema naviku čistiti jer je do tada to radila žena i nema pripremljen stan za dijete, naravno da to dijete ne bi ste dodijelili ocu(Isto se naravno odnosi i na takve majke!).

2) S kim je dijete više vezano - ukoliko dijete više vremena provodi s jednim roditeljem, više će se za njega i vezati te će najvjerojatnije na pitanje "s kim bi htio/htjela živjeti?" odgovor biti upravo taj roditelj s kojim se dijete osjeća povezanije

3)Tko se bolje prilagodio novonastaloj situaciji - ako imate osobu koja se nakon rastave povukla u sebe, možda čak i na neki način zanemari sebe i svoju okolinu, ona nikako nije dobar izbor za dijete,koje je također emotivno ranjivo u tom periodu života.

Ovo su samo neke od stvari koje sustav gleda prilikom odabira skrbništva stoga osobno mislim da je to korektan način pogotovo ako je u samu odluku uključeno dijete; ipak se tu radi o njihovoj dobrobiti.

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...