Lovro Gorup u rubrici Kozmetika i estetika od
uređen od Lovro Gorup
Jesu li essie lakovi za nokte kvalitetni?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+10 glasa
Nikolina Šrajbek od
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor

Isprobala sam essie lakove, ali moram priznati da nisam zadovoljna. Točnije, kvaliteta ovog laka jednaka je kao i kvaliteta nekog jeftinijeg, primjerice CATRICE laka. 

Ovisno o izdvojenoj svoti novaca za neki proizvod, očekujem i recipročnu kvalitetu, ali to se kod ovog brenda nije potvrdilo. Naime, lak mi je na noktima izdržao puna dva dana, baš kao što mi izdrži i neki jeftiniji lak. Inače imam masnu ploču nokta pa je i to možda razlog brzog opadanja i guljenja laka s noktiju. 

Kod essie lakova mi se sviđa njihova lagana tekstura zbog koje se lakovi jednostavno i ravnomjerno nanose na nokat. Također, izbor nijansi je dobar, a i lak na noktu izgleda elegantno i sjajno

+7 glasa
Ivana Metić od
Kvalitetni su, no ne toliko da bi kvaliteta mogla opravdati toliku cijenu. Kao što je prethodno navedeno, Catrice lakovi jednako su, ako ne i više, kvalitetni, a cijenovno su jeftiniji do čak 5 puta. Isprobala sam nekoliko Essie lakova i moram priznati da sam ostala pomalo razočarana. Očekivala sam puno veću pigmentiranost laka i dugotrajnost, kad već bočica košta i do 100kn. Ja ih osobno više nikad neću kupiti. Za njih ne vrijedi ono pravilo da su skuplje stvari najčešće skuplje.
+4 glasa
Monika Matijević od

Kao osoba koja cijeli život uređuje nokte drogerijskim lakovima, mogu s pouzdanjem reći da se Essie lakove za nokte ne isplati kupiti.

Kvaliteta Essie lakova za nokte nije loša, ali nije recipročna cijeni. Prosječna cijena Essie lakova za nokte iznosi od 60ak do 100njak kuna, ovisno o kolekciji.

Po mom osobnom iskustvu, jedan premaz tamnijeg Essie laka za nokte potrajati će u prosjeku tjedan dana. Ali, ukoliko radim poslove koji uključuju vodu, npr.ručno pranje suđa, neće izdržati ništa bolje nego drogerijski lak za nokte u cjenovnom rangu do 30ak kuna. Također sam primjetila da trajnost laka odvisi od nijane do nijanse. Što se tiče svjetlijih boja Essie lakova, po mom iskustvu uvijek je bilo potrebno nanositi dva sloja. 

U razgovoru sa svojim prijateljicama, doznala sam kako je mišljenje o ovoj temi poprilično podjeljeno, što me iznenadilo. Neke smatraju kako opravdava cijenu radi prelijepog izbora boja, te kako je dovoljno trajan da ga svrstaju u kategoriju kvalitenih lakova. Druge smatraju kako je kupnja ovog laka veliki gubitak novaca jer se za jedan Essie lak mogu kupiti 2 ili 3 jeftinija laka slične ili čak bolje kvalitete.

Istina je da imaju jako široku paletu nijansi i boja i to im je veliki plus. Kist za nanošenje je fantastičan, jedan od boljih koje sam probala. Sve u svemu, ukoliko bi mi se jako svidjela neka određena nijansa, postoji šansa da bih se odlučila potrošiti tu određenu svotu za nju, ali u pravilu ne kupujem Essie lakove za nokte, te ih nebi preporučila.

+4 glasa
Karla Jurišić od

Essie lakovi su vrlo primamljivog izgleda. Napravljen je odličan marketing i estetski privlačno pakiranje, ovdje im dajem maksimalnu ocjenu. No, ako gledamo samu kvalitetu, smatram da mi nisu pri vrhu ljestvice. Kupila sam ih nekoliko puta jer mi se jako svidjela boja, ali se nisam vratila ponovo po njih. Uz to, vrlo su skupi za razliku od ostalih lakova koji su, po mome mišljenju, puno kvalitetniji.

Lakovi koji se meni sviđaju su:

  • Rimmel
  • Chanel
  • Catrice

Slična pitanja

3 odgovora 750 👀
2 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 676 👀
1 odgovor 612 👀
2 odgovora 3.6k 👀
2 odgovora 403 👀
2 odgovora 732 👀
1 odgovor 179 👀
2 odgovora 319 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...