Kako očuvati lak na noktima?

25 gledanja
Ivana 128 pitano 09.09. u kategoriji Kozmetika i estetika od korisnika Ivana 128 Superaktivan (2,804 bodova)
recategorized 23.09. od korisnika Znatko

Kada doma lakiram nokte već poslije par dana opazim da se na vrhovima noktiju lak ljušti. Ima li netko savjete kako da produžim trajanje laka za barem par tjedana? 

Please log in or register to answer this question.

3 odgovor(a)

+2 ocjena
Nemalica odgovoreno prije 3 dana od korisnika Nemalica Aktivan (112 bodova)

Postoji nekoliko načina i trikova kako očuvati lak na noktima. Meni osobno lak za nokte uvijek traje minimalno 2 tjedna, tek se onda počne ljuštiti.

Neki od ključnih savjeta su sljedeći:

 1. Base Coat
  Base coat ili bazni lak ima u sebi svojstvo zbog kojeg nokat nakon aplikacije baznog laka ostane "ljepljiv". On pruža savršenu podlogu za boju laka i povezuje nokat sa lakom. Ovo je jedan od ključnih koraka u dugotrajnosti manikure i bez tog koraka će se lak puno ranije krenuti ljuštiti. Osim dugotrajnosti, prednosti su da bazni lak spriječava utjecaj boje laka na prirodni nokat i nokti nakon skidanja laka neće biti obojani ili žućkasti.
 2. Pranje ruku prije lakiranja
  Prirodna ulja na noktu utječu na lak i manikura će bez prethodnog pranja ruku kraće trajati. Nokti prije lakiranja trebaju biti suhi.
 3. Prostor lakiranja
  Lakirajte točno na nokat, lak ne smije dotaknuti ni zanoktice, ni kožu.
 4. Proces lakiranja
  Prvo ide bazni lak, pa dva sloja običnog laka, te na kraju top coat. Top coat je prozirni lak koji daje sjaj manikuri i pruža zaštitu.
 5. Vrijeme lakiranja
  Između svakog sloja, uključujući i bazni i top coat, poželjno je pričekati 15 minuta, dok se prethodni sloj ne osuši.
 6. Hladna voda
  Nakon zadnjeg, top coat sloja, nakon čekanja 15 minuta, proći hladnom vodom po noktima.
 7. Ponovno apliciranje gornjeg sloja
  Ovo je opcionalno, ali svakih 6-7 dana premazati nokte top coatom, zbog zaštite i produljenja.
Ovo su savjeti koje ja osobno pratim i svaki put mi manikura ostane postojana, ali dodatan savjet je koristiti kvalitetne brendove poput Essie ili OPI lakova.
+1 ocjena
Nikolina Šrajbek odgovoreno 10.09. od korisnika Nikolina Šrajbek Superaktivan (4,183 bodova)
Napisat ću neke od marki lakova koje meni drže na noktu do 7 dana (mislim da je gotovo nemoguće da obični lak za nokte izdrži i do nekoliko tjedana, barem je u mojem slučaju tako).

1. Essie Gel Couture Top Coat u kombinaciji s nekim Essie lakom u boji- cijena je nešto viša, ali ovi su mi proizvodi najduže izdržali na noktu. Broj premaza laka u boji ovisi o samoj boji, neki su rjeđi pa trebaju 2-3 premaza.

2. Catrice Power Gel 2in1 (Base & Top Coat) u kombinaciji s drugim Catrice lakovima u boji- cjenovno prihvatljivi od prethodnog, ali (meni) izdrži 5-6 dana, ako u kućanstvu ne koristim puno vode. Ovaj 2u1 proizvod pokazao se dobrim i u kombinaciji s nekim drugim proizvodima, iz potpuno različite linije, primjerice Cien iz Lidla.

3. Avon lak za nokte u boji nisam koristila u kombinaciji s bazom ili nadlakom, ali kvaliteta je, za tu cijenu, svejedno vrhunska.

Savjet: pokušaj kod premazivanja nokta bojom dodatno proći samo vrh nokta (nakon što si obojala cijeli nokat), možda će lak duže trajati.
0 ocjena
Iva Murat odgovoreno 14.09. od korisnika Iva Murat Superaktivan (2,310 bodova)

Obični lak za nokte ne može nikako izdržati nekoliko tjedana. Ako želite imati lak tako dugo pokušajte s trajnim lakom koji se postavlja u salonu. Kako bi lak što duže ostao na noktima, važno je da je površina nokta glatka i da vrh nokta nije začehnut pa ih je prvo potrebno izrašpati. Nakon toga možete nalakirati jedan sloj prozirnog laka ili laka za zaštitu nokta. Kada se taj sloj osuši, nalakirajte dva sloja u boji, jedan po jedan. Kad se lak u boji dobro osušio, nanesite još jedan sloj prozirnog laka. Moja preporuka je Eveline gel prozirni lak. Možete ga kupiti u Mulleru, DM-u, Bipi i sličnim trgovinama. On će noktima dati sjaj i održati lak neokrhnutim duže vremena. 

Slična pitanja

2 odgovora 31 gledanja
3 odgovora 35 gledanja
1 odgovor 20 gledanja
2 odgovora 18 gledanja
2 odgovora 46 gledanja
2 odgovora 40 gledanja
2 odgovora 33 gledanja
Znatko

Znatko je otvorena i pretraživa baza znanja u obliku pitanja i odgovora online zajednice

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

3,872 pitanja

5,198 odgovora

1,382 komentara

842 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...