Ivana Basar u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko
Imam mješoviti tip kože i najviše se mastim na području T-zone (sredina čela, nos, brada). Kako da smanjim masnoću T-zone, ali ne isušim kožu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Iva Murat od Iva Murat

Važno je da koristite nježno sredstvo za čišćenje lica kako ne biste iritirali kožu. Za kombinaciju suhe i masne kože, preporučuje se sredstvo na bazi gela ili pjene. Nemojte koristiti tonike koji imaju iritirajuće sastojke poput mentola, alkohola, raznih mirisa i ulja citrusa. Budući da vam je koža na čelu, nosu i bradi masna, a na obrazima vjerojatno suha, korištenjem samo jednog proizvoda ne možete zadovoljiti potrebe svoje kože. Na obrazima je poželjno koristiti hidratantne kreme, a na T-zoni lagane losione na bazi vode. Kod noćne njege, preporučuje se staviti kremu samo na obraze, a T-zonu ostaviti čistom. Proizvode korisne za njegu mješovite kože pronađite na linku : https://estetica.hr/novosti/najbolji-proizvodi-za-t-zonu/

+6 glasa
Helena Balić od Helena Balić
Poštovana,

za regulaciju lučenja sebuma preporučam isprobani kemijski peeling za lice COSRX BHA Blackhead Power Liquid. Ne samo da služi za kontroliranje lučenja sebuma nego hidratizira kožu, čini je mekšom, čišćom, podatnijom već i pomoću aktivnog sastojka niacinamida s vremenom uklanja hiperpigmentacijske mrlje i uspješno se bori protiv mitesera.

Meni osobno je pomogao u kontroliranju pretjeranog lučenja sebuma na području T-zone kao i mojem dečku pa stoga od srca preporučam ovaj proizvoda. Malo jest skup, 250 kuna, ali zbilja traje i isplati se svaka kuna uložena u njega + ne trebaju Vam dodatni tonici prilikom korištenja ovog proizvoda.

Zbilja preporučam! :)
+5 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić

T-zona je najmasnije područje na licu svake osobe. Upravo zbog toga je koža tu najsklonija prištićima. 

  • PRIRODNA KOZMETIKA
Ako je T-zona masna onda su i pore zatvorene, te je zbog toga najbolje koristiti prirodnu kozmetiku, koja ne sadrži puno alkohola i umjetnih sastojaka. 
  • DODIRIVANJE LICA
Lice (oči, nos, čelo) najčešće diramo, a upravo zbog toga se i najviše masti. Zato je iznimno bitno da što manje diraš lice rukama, mokrim ručnicima(probaj ih što češće mijenjati), često peri kistove za šminkanje i sve ostalo čime dodiruješ lice. 
  • PAPIR/MARAMICA
Čim primijetiš da ti se T-zona jako zamastila, ne nanosi više šminke i nikako ne pokušavaj maknuti masnoću rukama nego uzmi običnu papirnatu maramicu te  s njom obriši T-zonu, ili ako nemaš šminku na sebi operi lice, te lagano tapkanjem s ručnikom obriši lice(nikako ne struži ručnikom). 
  • LED
Uzmi običnu kockicu leda te s njome lagano prolazi po T-zoni. Nakon što ne možeš više držati led ili se on istopi, obriši lagano lice ručnikom. Led lagano isušuje kožu, ali ne previše, te na taj način možeš ići samo po T-zoni, a ne ostaloj koži koja možda nije suha. 
  • ALOE VERA
Aloe vera u sebi imaju sastojke koji sprečavaju bakterije. Nanesi lagano  Aloe vera kremu ili operi lice s njenim gelom, a ona će ti lagano zatvoriti pore, te se koža više neće pretjerano mastiti. 
 
  • TONIK
Nakon gela nanesi na lice tonik, ali on ne smije u sebi sadržavati ili biti na bazi alkohola. Potraži tonik koji u sebi sadrži citruse ili ružu (Alverde ima tonik koji je na bazi ruže). 
 
  • KREMA
Većina osoba smatra da ako je koža suha ne treba koristiti kremu, no to nije točno. Kremu trebamo nanositi i na masni dio kože ili T-zone jer ona hidratizira kožu i na taj način smanjuje mogućnost da se koža pretjerano masti. Svakako potraži kremu na bazi vode ili nekog lakšeg sastojka (meni je odlična Balea Aqua gel-krema za lice). 
 

Slična pitanja

4 odgovora 312 👀
2 odgovora 210 👀
4 odgovora 1.1k 👀
5 odgovora 2.1k 👀
4 odgovora 478 👀
1 odgovor 3.3k 👀
4 odgovora 933 👀
Ivana Basar 09.09.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Basar
2 odgovora 223 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...