163 pregleda
Iva Bašić u rubrici Kozmetika i estetika od Iva Bašić [Aktivan] (398 bodova)
Znam da aceton nije najbolji za nokte, ali može li netko objasniti zašto točno?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.4k bodova)
Odstranjivač laka bez acetona se preporučuje zato što aceton zbog svojih svojstva jako isušuje noktu i kožu oko noktiju što nije poželjno ako želite imati zdrave, lijepe i nahranjene nokte. Na tržištu postoje mnogi odstranjivači laka bez acetona (moraju biti tako i označeni da biste znali da nemaju acetona) koji su jednako dobri u odstranjivanju laka s noktiju. Naravno, ništa Vam neće biti od malo acetona, ali ako ste netko tko si često lakira nokte, tada je bolje da koristite odstranjivač bez acetona.
+2 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić [Ekstraktivan] (9.7k bodova)

Aceton nije bas stvar s kojom se mozemo ''igrati''. On moze iritirati oci,disni sustav i kozu te on uobiti isusuje nokte i cini ih vise lomljivijima. Već samo izlaganje acetonu rijetko moze izazvati nadrazivanje koze oko noktiju. Ukoliko je netko vise izlozen djelovanju acetona kao sto su kozmeticarke, velika je mogucnost pojavljivanja nekih zdravstvenih problema kao sto su kronicne bolesti dusnog sustava,

Ako se nokti lakiraju, bitno je odrzavati i nokte i kozu oko njih sa razno-raznim uljima koji sprijecavaju odlamanje i lustenje laka sa noktiju. Alternativa za vec spomenuti aceton (koji također moze izazvati alergije reakcije) su lakovi na vodenoj bazi koji se teze suše za razliku od drugih a skidaju se sa alkoholom napravljenim od biljne baze ili namakanjem ruku u toplu vodu.

Slična pitanja

2 odgovora 186 pregleda
3 odgovora 246 pregleda
4 odgovora 1.6k pregleda
2 odgovora 117 pregleda
2 odgovora 142 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...