586 pregleda
Znatkica u rubrici Društvo od Znatkica
Čula sam svašta i da sve vrijedi bez ograničenja i da ne moram u MUP produžiti. Nebitno koji datum piše. Jel to točno tj. do kad mi vrijedi moja i osobna iskaznica i putovnica za vrijeme ove pandemije novim korona virusom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Lara M. Uremović od Lara M. Uremović

S ciljem smanjenja fizičkih kontakata te zaštite građana i službenika koji provode upravne postupke u policijskim upravama i policijskim postajama, Sabor je 7. travnja izmijenio Zakon o osobnoj iskaznici. Osobnim iskaznicama i putovnicama isteklima za vrijeme epidemije u Republici Hrvatskoj produžen je rok važenja. To znači da, ukoliko su vam dokumenti istekli nakon proglašenja epidemije 11. ožujka 2020. godine, oni i dalje vrijede i ne morate ići u MUP produžiti. Osobne iskaznice i putovnice vrijede do proglašenja prestanka epidemije; najdulje 30 dana nakon.
 

 

+1 glas
Lucija Vlaović od Lucija Vlaović
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor

Budući da je cilj smanjiti fizički kontakt i zaštititi ljude, još početkom travnja 2020. godine, Sabor je izmjenio Zakon o osobnoj iskaznici. Po tom novom zakonu osobne iskaznice građana kojima je ona istekla nakon proglašenja epidemije, dakle nakon 11. ožujka 2020. godine, i dalje važeće. Te osobne iskaznice ostaju važeće 30 dana nakon proglašenja prestanka epidemije. Budući da epidemija u Hrvatskoj i dalje traje, osobne iskaznice koje su istekle za vrijeme epidemije i dalje su važeće.

Isti propis vrijedi i za putovnice, vozačke dozvole te oružne listove.

 

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
2 odgovora
Ivan Gačić 14.10.2020. pitanje u rubrici Društvo od Ivan Gačić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...