369 pregleda
Web::Edukacija u rubrici Internet od Web::Edukacija
Kako se može ostvariti više pinova(nja) na Pinterestu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Svetozar Marković od Svetozar Marković
odabran od Web::Edukacija
 
Najbolji odgovor

Vlasnici web-sajtova i blogova mogu da povećaju posećenost “pinovanjem” sadržaja koji njihove kupce interesuje. Svaki “pin” je link ka nekom eksternom web-sajtu ili web-strani. Korisnici koji traže i pronađu vaš sadržaj će kliknuti na sliku koju ste pinovali i posetiti vaš web-sajt ili blog. Međutim, prosto kačenje sadržaja ili slika neće privući posetioce na vaš web-sajt. Kao i na drugim društvenim mrežama, treba uložiti vreme u izgradnju i povećanje broja sledbenika na Pinterestu.

Dodajte "Pin It" dugme na svoj web-sajt

Ako želite da Vaši posetioci, kupci i korisnici pinuju sadržaj sa Vašeg sajta, olakšajte im to tako što ćete da dodate Pin it dugme na web-strane sa proizvodima ili blog postove. Na taj način ćete omogućiti posetiocima, kupcima i čitaocima da lako i brzo pinuju vaše proizvode na svoje virtuelne plutene table.

Redovno objavljujte kvalitetan vizuelni sadržaj na sajtu

Ovaj sajt je tako zarazan upravo zato što pruža vizuelno iskustvo. Istražite šta se najviše re-pinuje, a zatim unapredite kvalitet slika na sajtu i kreirajte nove, kvalitetne, relevantne i zanimljive slike i video klipove. Na Pinterestu su veoma popularne infografike.

Promovišite više od proizvoda

Oduprite se porivu da pinujete samo proizvode koje prodajete. Postujte novosti, savete, pa čak i proizvode drugih kompanija da biste postigli raznovrsnost. Pojedini svetski stručnjaci za marketing u društvenim medijima preporučuju da se držimo pravila 1:19. To znači da za svaku vlastitu sliku koju pinujete treba da pinujete 19 slika sa drugih web-sajtova.

Iskoristie SEO aspekt Pinteresta

Najveći potencijal Pinteresta, sa SEO aspekta, nalazi se u izgradnji linkova (link building) ka sajtu. Društvena i SEO vrednost Pinteresta je očigledna: Korisnici mogu vrlo lako i brzo da dele sadržaj – to uveliko povećava verovatnoću da određeni sadržaj (slika ili video) postane viralan i da se proširi po Internetu (Pinterest omogućava vrlo deljenje pinova na Tviteru, Fejsbuku, putem imejla). Svaki pin sadrži link koji ukazuje na originalni izvor – bez obzira koliko puta se re-pinuje, svaki pin sadrži link ka originalnom izvoru.

 

Slična pitanja

4 odgovora
Ivan Bilić 17.12.2013. pitanje u rubrici Web Dizajn od Ivan Bilić
1 odgovor
1 odgovor
Hrvoje Novak 04.04.2014. pitanje u rubrici Internet od Hrvoje Novak
3 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Zoran Jurić 11.01.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od Zoran Jurić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...