Lovro Gorup u rubrici Muzika i ples od Lovro Gorup
promjena rubrike od Znatko
Kako kod kuće izraditi neki instrument koji bi bio funkcionalan i proizvodio bi zvukove?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Nisam sigurna mislite li na pravi instrument poput girate, violine ili klavira ( za koje iskreno ne znam kako biste mogli napraviti kod kuće, osim ako niste zbilja talentirani, imate puno vremena i nemate sve potrebne materijale) ili na nešto nalik instrumentu. Mogu vam reći za dvije "opcije" kojima sam se kao mala zabavljala i koje su mi služile kao instrumenti.

  • Prva je pomalo smiješna i bila bi uvreda nazvati ju instrumentom, ali meni je, kao djetetu, bila otkriće. Radi se o kutiji od cipela sa elastičnim gumicama. Jednostavno nategnete gumice preko kutije (bez poklopca) i "svirate". Kao na gitari :'D Ako želite biti "napredni", postavite uže i šire gumice. Na taj način ćete dibiti dublje i više tonove.
  • Druga opcija je ona koju su skoro svi naši djedovi i bvake koristili. A to je izrada malih frulica od drveta. Cilj je izrezbariti frulu ii zviždaljku od šuplje grane. Iskeno, proces mi je uvijek bio zanimljiv i vidjela sam kako se radi, ali sama nikada nisam uspjela napraviti ovakvu zviždaljku, a da je funkcionalna.
+3 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor
Evo nekoliko primjera kako napraviti instrument kod kuće.

1. 10 plastičnih slamki zalijepiti selotejpom da se drže zajedno. Potom izrezati slamke ukoso.Trebali bi dobiti instrument s najkraćom i najdužom slamkom, odnosno sve slamke postepeno rastu. Produkt ovog homemade projekta je puhački instrument.

2. S jedne strane role WC papira ili papirnatih ručnika staviti papir koji je na krajevima izrezuckan na trakice koje viore u zraku. Papir pričvrstiti elastičnom gumicom. Potom u rolu papira umetnuti rižu. Na drugi kraj role staviti papir, postupak je isti kao i za drugi kraj.

3. Na konzervu od npr. graha navući prerezani balon na dio gdje je inače poklopac. Cijeli otvor konzerve treba biti prekriven balonom. Balon pričvrstiti elastičnom gumicom ili zalijepiti ukrasnom trakom. Ako slijedite ove korake, nastat će bubnjevi.

Slična pitanja

1 odgovor 484 👀
Lovro Gorup 11.11.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Lovro Gorup
1 odgovor 406 👀
1 odgovor 186 👀
2 odgovora 666 👀
Ivana Basar 12.09.2020. pitanje u rubrici Muzika i ples od Ivana Basar
1 odgovor 306 👀
1 odgovor 331 👀
2 odgovora 18.3k 👀
1 odgovor 167 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...