295 pregleda
Sandra u rubrici Kupovina od Sandra [Ekstraktivan] (8.8k bodova)
Da li vam je ljepše vidjeti srebrni nakit ili zlatni? Koja je razlika u cijeni?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.7k bodova)
Naravno da to ovisi o ukusu, a i postoji opcija bijelog zlata koji izgleda kao finija verzija srebra. Moje mišljenje je da je srebro čak možda i ljepše, a prednost ide tome što je i jeftinije. Iako na cijenu srebra i zlata utječu razni drugi faktori, cijene se mogu otprilike procijeniti. Tako cijena grama srebra iznosi oko 1-5 kuna, a cijena grama zlata oko 111-345 kuna.

Osobno, jedini razlog zašto bih svejedno izabrala zlato za nekakve važnije prigode (vjenčani prsten, zaručnički prsten itd.) je njegova bolja kvaliteta i trajnost. Za sve ostale prilike (svakodnevni nakit) izabrala bih srebro.
+6 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić [Megaktivan] (13.8k bodova)
odabran od Sandra
 
Najbolji odgovor

Zlato je oduvijek dosta skuplje od srebra. Koliko je ono skuplje naravno ovisi o vrsti nakita koju želite. Ono je naravno kvalitetnije od srebra. U većini slučajeva dulje traje i dulje ima onaj prvotni sjaj. No i nakon toga je ono izdrživo. S njime se mnogi kupaju u moru, svakodnevno tuširaju i nikada se ništa ne desi. Postoji i bijelo zlato koje je zaista kvalitetno kao i obično zlato. Razlika je u boji, ali i u cijeni jer je ono u većini zlatarni malo jeftinija opcija. 

Također se može naći i srebro koje je pozlaćeno. Dakle nije cijeli nakit zlatni. To znači naravno da je kvaliteta malo manja od 100% zlatnog nakita. No isto je lijepo za vidjeti i svakako vrijedi novca. Jeftinije je od obje gore navedene opcije zlatnog klasičnog nakita ili nakita od bijelog zlata.

Tu je naravno i klasično srebro, koje je meni osobno najdraže. Cijena je naravno najjeftinija, no meni je lijepo zbog njegove srebrne boje koje nije prenapadna i ide uz većinu stvari. Kvaliteta je mrvicu manja nego kod gore navedenog, no meni je do sad svaki srebrni komad nakita bio super i nikada nisam imala problema s njim da je izgunilo boju ili nešto slično. Stoga uvijek biram srebrni nakit. No naravno to je sve stvar ukusa i onoga što svaka pojedina osoba voli. 

+5 glasa
Magdalena od Magdalena [Superaktivan] (4.8k bodova)
Iako ranije navedena razlika u cijeni (koja je opravdana većom kvalitetom) čini srebrni nakit dostupnijim, osobno ću uvijek izabrati zlato ili imitaciju zlata. S obzirom na to da imam prirodno smeđu kosu i oči, kao i toplije podtonove kože, smatram da mi takav nakit bolje pristaje. No, i na drugima mi je ljepše vidjeti zlatni nakit jer mi odiše nekom elegancijom i svevremenošću.

Smatram da zlatni nakit vrlo lako "podigne" neku sasvim običnu svakodnevnu kombinaciju, čak i ako se radi o decentnim komadima. Ljeti mi ima neku posebnu čar, vjerojatno jer daje tu neku chic notu ležernosti ljetnih odjevnih kombinacija.

Slična pitanja

4 odgovora 3.7k pregleda
2 odgovora 370 pregleda
1 odgovor 731 pregleda
2 odgovora 472 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...