1.2k pregleda
Ivan Gačić u rubrici Mobitel od Ivan Gačić
promjena rubrike od Znatko
Može li se u zalagaonici založiti svoj mobitel (Samsung Galaxy iz 2018.) i koliko ću dobiti novaca za taj mobitel? Kad moram vratiti te novce da bi ga dobio natrag?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Mihaela Betić od Mihaela Betić
možeš založiti mobitel, no moraš imati original kutiju i račun od mobitela, da ne bi ispalo da si ga pronašao, ukrao ili slično.

cijena ovisi o modelu i stanju mobitela. cijena je viša ako imaš original punjač, slušalice, ako mobitel nije oštećen, ako ispravno radi i ako imaš račun.

novac vraćaš onda kada se dogovoriš sa njima u zalagaonici.

imaj na umu da ćeš uvijek dobiti manje novca nego što je vrijednost mobitela. ako se želiš riješiti mobitela, rađe ga prodaj preko oglasnika. ako ti samo privremeno trebaju novci, onda ga založi pa ga poslije otkupi.potpisat ćeš s njima nekakav ugovor/ potvrdu, tako da se ne brineš da je nešto ilegalno ili da će te netko zeznut.
+5 glasa
Luka Celić od Luka Celić
Mobitel se može založiti u zalagaonicama i primaju sve modele i marke mobitela. Za postizanje što veće cijene kod dogovora potrebno je imati svu prateću opremu koja dolazi uz taj model te račun koji potvrđuje da je mobitel u vašem vlasništvu.

Kad iznesete zahtjev da želite založiti mobitel morate ponuditi svoju realnu cijenu te će vam onda zalagaonica ponuditi svoju i iznos troška kad zalažete proizvod, a to zna biti u rasponu od 20% do 30% dogovorene cijene vrijednosti proizvoda. Morate imati na umu da je to najprofitabilniji način zarade sa strane zalagaonica jer vam one na taj način posude novac i oduzmu svoj dio, a vi taj novac morate vratiti u roku od mjesec dana (najčešći vremenski period) ako ne želite da mobitel ostane njima. Sve ovisi o ugovoru koji potpišete nakon sklapanja dogovora.

Prodaja u zalagaonicama je također malo isplativa jer oni spuste cijenu toliko nisko, jer moraju imati profit, a vama je to već sasvim neisplativo. Možete se cjenkati, ali to ne znači da ćete povisiti cijenu znatnije više.

Stoga vam preporučujem da vaš mobitel oglasite na besplatnim oglašivačima te ga prodajte kao cijeli proizvod ili u dijelovima. Ta metoda zna trajati nešto duže od prodaje u zalagaonici, ali možete postići bolji dogovor.

Dakle ako vam je brzina bitna obratite se zalagaonici koja je provjerena i sa dobrim recenzijama, a ako vam se ne žuri s prodajom onda idite na metodu prodaje na oglašivačima.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
Sandra Vukov 16.11.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Sandra Vukov
1 odgovor
Ivan Gačić 28.09.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić
1 odgovor
2 odgovora
15.05.2014. pitanje u rubrici Financije od kokoška

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...