3.6k pregleda
Sandra Vukov u rubrici Poslovanje od Sandra Vukov
promjena rubrike od Znatko
Na instagram profilu kojeg više ne koristim i nemam namjeru koristiti imam preko 19 tisuća pratitelja, mnogo ljudi mi se počelo javljati da bi kupili profil. Koja bi zapravo cijena mogla biti takvog profila? Njima treba poslovno.

 

Hvala na odgovoru.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Cijenu bi bilo lakše odrediti za bilo što ako znamo koliko nam donosi novaca mjesečno, godišnje, te koju tendenciju ima taj prihod kroz vrijeme - rast ili pad. Ovakvih metodologija određivanja cijena prilikom kupovine tvrtki ima nekoliko. 

Pojavom interneta i digitalnih medija, došlo je do izražaja trgovina fanova, posjetitelja, publike, pa i utjecaja među ljudima koji također imaju svoju vrijednost. Naravno, tu se opet postavlja pitanje kvalitete tih fanova tj. publike. Koliko su stvarni, aktivni i slično. Npr. postoje javna tržišta gdje se mogu kupiti "umjetni" fanove i može se sebi "napumpati" profil sa brojem pratitelja. Nakon toga brojke izgledaju impresivno, ali da li je to kvalitetna publika nekog profila?

Neka okvirna cijena, prema onome što vidim na tržištima accounta za 19k pratitelja bi mogla biti oko $200. I to ako je sadržaj Instagram accounta u traženoj niši.

Cijena ovisi i o potražnji, a ona pak ovisi u kojoj se niši nalazi sadržaj tog accounta. Putovanja, moda i hrana su možda među najtraženijim accountima. Sigurno više nego account o prepravljanju oružja u kvake na vratima. :)

Postoje i servisi koji služe kupoprodaji Instagram accounta. Evo nekih:

+3 glasa
Gabriela Novosel od Gabriela Novosel
Instagram profil najčešće se prodaje na osnovi njegove dosadašnje zarade. Dakle, ukoliko dobro zarađujete od svog Instaggram profla, to mu automatski povećava tržišnu cijenu. Neovisno o velikom broju pratitelja, ukoliko vaš profil nije profitabilan, nećete ga moći plasirati na tržište i za njega dobiti puno novca. Okvirna cijena prodaje u kunama iznosi oko 1.500 hrk, ili ti 200$. No na tu cijenu idu gore svi vaši dosadašnji projekti na kojima ste zaradili.

Slična pitanja

1 odgovor
Marinko Zadro 26.09.2020. pitanje u rubrici Internet od Marinko Zadro
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
1 odgovor
Goran Dren 18.04.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren
7 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...